Народна странка

Лајковац: Основан Општински одбор Народне странке

Лајковац: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор у Лајковцу, први у Колубарском округу. Оснивачка скупштина изабрала је за председника одбора радника Александра Марковића, а за потпредседника Александра Радојичића. Скупу су присуствовали су председник Народне странке Вук Јеремић, као и председник и потпредседник Извршног одбора Владимир Добросављевић и Лазар Ђуровић.

Јеремић је честитао је окупљенима на оснивању страначког одбора у Лајковцу, месту у којем "није смео да буде формиран одбор Народне странке“.

„Кажу да је страх и трепет у овом крају неки Дарко Глишић - велики штих... Као и његов шеф који не сме да противнике погледа у очи осим кроз камеру и хвали се да је у младости био хулиган. Драго ми је да овде видим људе који се олоша не плаше“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је све више села и градова у Србији у којима се, упркос свим притисцима и претњама, формирају и расту одбори Народне странке.

„Режим осећа нелагоду, јер је то ствар која се противи законима гравитације. Ниједна политичка странка у Србији са опозиционог спектра не бележи раст месецима уназад - осим Народне странке, која иде напред и коју нису успели да сасеку у корену“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом преговора о Косову и Метохији, рекао да је ове године ђаво дошао по своје, јер се од власти у Србији тражи да испуни обећање дато 2012. године и стави потпис на споразум који ће Косову омогућити чланство у УН.

„Лажу да је то једини начин да се сачувају мир и стабилност. Тиме се чува само фотеља Александра Вучића, који ће изгубити подршку Запада ако не потпише“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је патолошки кукавичлук најдоминантнија црта Вучићевог карактера.

„Вучић је ноторна кукавица и рука којом треба да потпише независност Косова му се тресе. Народна странка ће учинити све да му она задрхти још јаче и да не потпише тај акт велеиздаје. Ако то учини, његова власт ће зависити искључиво од подршке Запада и за опстанак на власти ће предавати виталне српске националне интересе, један по један“, рекао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће први корак бити акција „Један потпис мења све“, коју ће Народна странка покренути у читавој Србији и током које ће се прикупљати потписе грађана против споразума који би Приштини омогућио чланство у УН.

Добросављевић је рекао да је оснивање Општинског одбора Народне странке Лајковац велики искорак, јер је то први страначки одбор у Колубарском округу.

„Ово није округ у власништву Дарка Глишића, има и нас који смо способни да урадимо много боље од запошљавања рођака, застрашивања и претњи. Дошло је време да покажемо да постоје пристојни људи, вредни домаћини који знају како се води сопствена кућа, град, и држава“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је рекао да Народна странка неће пристати на систем вредности који нуди СНС и да ће показати да зна да цени рад и поштење.

„Родољубље је за нас вредност због које се вреди бавити политиком, која није само ’набацивање послова и уграђивање’. Чека нас огроман рад да исправимо све што је СНС оставио после ове похаре земље“, рекао је Добросављевић.

Ђуровић је рекао да ће се Народна странка изборити са напредњачким злом, које је изазвало највеће поделе у Србији и да ће створити услове у којима стотине хиљада младих неће одлазити у иностранство у о потрази за бољим животом.

Марковић је истакао да ће Народна странка странка од Лајковца направити пристојну варош, али да ће за то бити потребно много труда.