Народна странка

Народна странка Крагујевац: Хитно покренути реконструкцију Геронтолошког центра

Народна странка Крагујевац: Хитно покренути реконструкцију Геронтолошког центра

Случај Геронтолошког центра у Крагујевцу само је још један у низу примера који показују однос државе према нашем граду.

Уместо дуго обећаване реконструкције, на делу имамо неиспуњена обећања везана са његову реконструкцију, што се с правом уклапа у заокруживање слике о сталном занемаривању Крагујевца од стране власти.

Недавно смо се обратили јавности у светлу одлагања реконструкције Универзитетског клиничког центра, што се негативно одражава на ваљану здравствену заштиту за близу два милиона пацијената који се у њему лече.

Иста прича овај пут и за Геронтолошки центар. Некако увек када би требало да дође на ред реализација капиталних пројеката у Крагујевцу настану „проблеми“ са техничком документацијом, пројектима, конкурсима (читај неодговорна објашњења од стране власти).

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу сматра да је неопходно под хитно приступити реконструкцији дома за наше најстарије суграђане, како би се омогућило да њихови пензионерски дани буду у одговарајућим условима.

Такође, неопходно је и кроз реконструкцију повећати пријемне капацитете, имајући у виду да велики број старијих суграђана има потребу да буде смештен у Геронтолошке центре под окриљем државе.

 

Градски одбор Народне странке Крагујевац