Народна странка

Радојевић: Робови смо страних инвеститора, а децу лечимо новцем из кутија постављених у кафанама

Радојевић: Робови смо страних инвеститора, а децу лечимо новцем из кутија постављених у кафанама

"Доста нам је рекламирања власти и Александра Вучића о свеопштем 'напретку' и расту БДП-а у Србији, никако да проговоре о томе какво нам је стање када је у питању бруто национални доходак и чињеници да смо постали робови и покорне слуге страних инвеститора, док нашу децу лечимо парама из кутија постављених у кафанама", изјавио је председник Градског одбора Народне странке Чачак Александар Радојевић.

„Када се неко хвали БДП-ом, то је оно мало платица што наши радници добију у страним фирмама, и ситниш од пореза, док профит они ‘перу’, умањују, а нама остане понека мрвица. Када је у питању бруто национални доходак, он се тиче добра који ти државни партнери остварују за себе као што је РТБ Бор који је Кинезима дат у бесцење, док се пре њих у тој фабрици производила тона злата, а да не говорим о количинама сребра и бакра“, рекао на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, након годину дана од продаје рудника у Бору, председник државе Александар Вучић се појавио на телевизији и рекао да су ти стратешки партнери из Кине утростручили производњу, али не и да те три тоне злата из српског рудника и државе припадају Кинезима.

„Ако каже да је то за нашу децу, намеће се питање за чију раде Кинези. Да ли за сто наше или 300 до 400 милиона кинеских малишана? Овдашњи родитељи лепе фотографије малих и болесних на картонске кутије које постављају у кафанама просећи од сиротиње за сироту децу како би се лечила и оперисала“, истакао је др Радојевић.

„РТБ Бор је само један пример од хиљада и хиљада места која су дата странцима на руковођење, а ми смо мали робићи и покорне слуге који раде за шачицу еврића преосталих после великих газда пристиглих, не само из Кине, већ из бројних држава света“, закључио је др Радојевић.

ВИОЛЕТА МАРКОВИЋ: ПУНЕ БУЏЕТЕ ПРОДАЈУЋИ ГРАДСКУ ЗЕМЉУ ЗБОГ ИЗБОРА

Потпредседница Градског одбора Народне странке Виолета Марковић је навела да је на седници Градског већа Чачка донета одлука о продаји 3,31 хектара градског грађевинског земљишта, прецизирајући да је у питању пет парцела у ширем центру града.

„Градоначелник Милун Тодоровић је овај поступак образложио тиме да град нема интерес да обавља било коју делатност, односно да је то добро за пуњење буџета, а нико не брине о интересу грађана. То је наређено свим локалним самоуправама од стране Александра Вучића пред изборе који ће бити одржани следеће године“, навела је она.

Марковић је прецизирала да је једна од тих парцела паркинг иза хотела „Морава“, који користе житељи тог дела града, а одузет им је и део парка због изградње стамбеног објекта, због чега су се већ бунили.

„Није тешко закључити да ће ту нићи комплекс од 10.000 квадратних метара, а како ће то утицати на квалитет живота, можемо само претпоставити. На ‘добошу’ је и 1,1 хектар пијаце у Љубићу иако је та површина блиска граду и требало би да је задржи. Може се направити сајам, јер га ми немамо. СНС у Чачку се хвали свим и свачим, а ове информације нису објављене ни на градском сајту, па питамо зашто се то крије од наших суграђана“, упитала је Виолета Марковић.

Она је нагласила да сви градови навелико продају земљиште, што је наредба, како је поновила, од једног човека – председника државе, желећи тиме да пуне буџете стварајући лажну слику да нам никада није било боље и да нам „цветају руже“.
 

Преузето са портала Нова.рс