Народна странка

Београд: Основан општински одбор Народне странке Палилула

Београд: Основан општински одбор Народне странке Палилула

Народна странка је у Београду основала Општински одбор Палилула. За председника је изабран економиста Мирослав Самарџић. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Никола Јовановић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић, генерални секретар Стефан Јовановић и председница Форума жена Дијана Вукомановић.

Јеремић је рекао да је опозициони блок на корак од формирања Савеза за Србију, чија ће кључна тачка политике о Косову бити отпор потписивању споразума који би Приштини омогућио столицу у УН.

„На питању Косова и Метохије морамо повући црвену линију и ујединити се против напредњачке власти која је почела да припрема јавност за свој пристанак на чланство Косова у Уједињеним нацијама“, рекао је Јеремић.
Јеремић је навео да је Народна странка то дефинисала као приоритет током преговора око Савеза за Србију, и истакао да је постигнут договор по том питању.

Председник Народне странке је рекао да су формулисани заједнички програмски циљеви и да је споразум о оснивању Савеза за Србију спреман за потписивање, те да се нада да ће се то догодити до краја овог месеца.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, истакао је да нико у свету озбиљно не притиска Србију да сада потпише споразум о Косову, док чланство у Европској унији неће бити могуће још дуги низ година.

„Једина ’награда’ која се Србији нуди за потписивање косовске столице у УН јесте још четири године Александра Вучића на нашој грбачи са прећутном подршком Запада за његове примитивне испаде, разарање институција и пљачку државних ресурса. На то само могу да кажем - не, хвала. Не смемо дозволити Вучићу да пређе Рубикон косовске издаје и пређе на следећи ’пројекат мира’ у региону - демонтирање Републике Српске”, рекао је Јеремић.

„Став Народне странке о Косову и Метохији је умерен, рационалан и државотворан, од тог става нема одступања и то ће бити и политика Савеза за Србију“, рекао је Јеремић.

Јовановић, који је и одборник у Скупштини Београда, рекао је да је планом Народне странке за Палилулу предвиђено да се ПКБ не продаје, него да запошљава и храни цео Београд, ка и формирање општине Дунавски венац и оснивање средњошколског центра са неколико стручних школа.

„Увешћемо речну градску линију „25. мај“ – Крњача, продужићемо трамвајску линију до Вишњице и увезаћемо Карабурму са београдским железничким чвором, земљиште Великоселског рита неће се продавати тајкунима да изливају бетон, него ће бити дато младим брачним паровима који себе виде у високоисплативој пољопривреди“, рекао је Јовановић.

Добросављевић је навео Народна странка завршава велики посао у Београду, где се формира девети општински одбор и чиме се показује капацитет странке и њена способност да се шири и развија.

„Палилула је тешка општина за рад али, знајући људе који су до сада градили Народну странку на овој општини, не сумњам да ће 2020. године на локалним изборима победа на Палилули бити близу“, рекао је Добросављевић.

Новоизабрани председник Општинског одбора Народне странке Палилула Мирослав Самарџић истакао је да тим за ту општину чине угледни људи, остварни у својим професијама, који су способни да реше велике проблеме у Палилули.

Самарџић је као један од највећих проблема посебно истакао тендер за киоске, на којем је предност добила фирма са 80 запослених, чиме су дискриминисани људи којима је то једини извор прихода, јер је много породица остало без икаквих примања.