Народна странка

Народна странка Лајковац: Споменик Димитрију Туцовићу зарастао у коров за време СНС власти

Народна странка Лајковац: Споменик Димитрију Туцовићу зарастао у коров за време СНС власти

"За мном, јунаци", некада давно је повикао струганички војвода и поразио многобројнију царску војску. "За мном", повикао је и врховни вођа ове наше мале општине и води нас право у пропаст. Како другачије назвати него том речју "пропаст", овај наш пут којим смо кренули.

Довољно је погледати ово ругло, у виду корова, шипражја и ђубретa, које се надвило и покрило сећање на ту херојску победу. Довољно је погледати и схватити да немају ни стида ни срама заборављајући војводу Мишића, заборављајући и Димитрија Туцовића, заборављајући нашу светлу историју водећи нас у тамну будућност. Ако не поштујемо наше претке, нашу историју, то је први показатаљ непоштовања самог себе, а ако дозволимо да изгубимо себе и то мало људскости што тече нашим венама, како ћемо сутра нашим потомцима погледати у очи и о чему ћемо њима причати. Да нећемо можда о ауто-путевима, о тротоарима, о уличном осветљењу, о улици Барили и пуцању цеви, о томе како вода не дође никад даље од Оштриковца, о литијуму, о страним инвеститорима? НЕ, и даље треба да причамо о јунацима, о храбрим људима, и зато у име свих нас не смете дозволити да се историја заборави и да је претворимо у ово у шта сте је ви данас претворили.

Питамо не само општинаре, него и нашу "Туристичку организацију", шта ли вас уче на тим силним семинарима на које вас шаљу о трошку нас грађана, или сте отишли само да вам задњица види пут? Е, сад подигните ваше напудерисане задњице и сачувајте историју од заборава. Можда је ово што причамо и немогуће за вас, јер нажалост немамо вођу као што је некада био Мишић, јер се наш данашњи вођа више може упоредити са Домановићевим.

Народна странка Лајковац