Народна странка

Народна странка Крушевац: Одржана изборна скупштина, за председника реизабран Дејан Стевановић

Народна странка Крушевац: Одржана изборна скупштина, за председника реизабран Дејан Стевановић

У Крушевцу је одржана изборна скупштина Градског одбора где је за председника одбора поново изабран Дејан Стевановић. За потпредседнике одбора су изабрани Предраг Петронијевић и Десанка Милетић.

Председник ГрО Народне странке Крушевац Дејан Стевановић изјавио је да је задатак одбора да указује на проблеме грађана, али и нуди решења за исте.

„Ми ћемо се борити да јавно причамо и указујемо на проблеме грађана. Зашто се даје неколико милиона динара за Скејт парк, а не за децу коју лечимо преко СМС порука? Ми се боримо не само да преузмемо власт, него да донесемо и наша решења за град. Нећемо говорити само да је нешто лоше, већ како и да се то поправи“, рекао је Стевановић на изборној скупштини.

Он је истакао да се чланови одбора увелико спремају за локалне изборе који се очекују 2024. године.

„Имамо задатак да најпре саставимо планове, краткорочне и дугорочне, донесемо програме, а онда крећемо на терен да радимо оно што треба да нам донесе резултате. Теренске активности су кључне, разговор са сваким грађанином је кључан. Време је да делујемо - делујемо тако што идемо на терен. То је наша снага коју морамо искористити“, рекао је Стевановић. 

Он је напоменуо да ће одбор разговарати о потенцијалној сарадњи са свима онима који су истински против овог режима. 

„Рано је говорити о некаквим колицијама. Ми ћемо пружити руку сарадње онима који су истински и доказано опозиционо настројени“, рекао је Стевановић.

Шеф посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће се Народна странка у наредном периоду фокусирати на локалне изборе који се очекују 2024. године.

„Важно је да покријемо свако бирачко место. За то нам треба чланство. Избори ће вити веома важни. Морамо да уложимо максималан рад и труд. Имамо велике шансе. Ако имамо воље и жеље то морамо сада да искористимо. Народ види да смо ми права опозиција и можда још три организације. Не може више да се сакрије ко с ким сарађује и шурује или прави договоре са представницима власти“, рекао је Алексић. 

Он је рекао и то да Вучићева сарадња са странцима више није добра као раније.

„Чини ми се да почиње да проклизава. Ти странци су схватили да у Србији тече природни процес смењивања режима са једне стране, а са друге Вучић није испунио своја обећања. Он је сада сатеран у ћошак. Наше је само да што више радимо на нашој организацији и да се припремамо за изборе“.

Алексић је додао и то да подршка СНС-у опада и да то „више не може да се заустави“.

„Они имају проблеме унутар своје организације. Неки се већ нуде за сведоке сараднике. Мафија води државу. Не верујем да је игде икада виђено ишта слично. То се види на сваком кораку. Институције су урушене, нарочито правосуђе, па онда они који су на власти могу да раде шта хоће – неће одговарати. Изузеци који часно раде свој посао се склањају, а постављају се партијски послушници. Вучић прави утврђење око себе и гура најпоузданије људе на места безбедности и силе попут Вучевића, Гашића и Вулина. Тако покушава да угуши сваки вид бунта народа“.

Алексић је рекао да је Народна странка „ушла у једну нову епизоду“.

„Прошли смо бојкот где смо поднели велику жртву, али смо били на висини задатка. Сада смо у мало бољој ситуацији. Присутни смо у Скупштини. Грађани позитивно оцењују наш рад. Имамо много нових учлањења у странку и пуно позитивних коментара. То значи да радимо праву ствар. То ћемо и наставити“, поручио је Алексић.

Члан Извршног одбора задужен за Расински округ Владан Митић је рекао да се власт хвали да смо „економски тигар“, а реалност је да смо четврта најсиромашнија земља у Европи.

„Те две ствари су неспојиве, осим на РТС-у и телевизијама са националном фреквенцијом. Грађани на својој кожи осећају реалност“, рекао је Митић.

Он је додао и то да се само истином и отпором може победити овај режим.

„Нас не чекају велике речи, него велика дела. Морамо да истину презентујемо другима и раширимо је. Морамо доћи до сваког човека и да му покажемо истину, ако је он већ сам не види. Не можемо рећи само да је Гашић лопов, већ да ће за своја недела одговарати. Морамо рећи да ћемо у Крушевцу градити вртиће, реконструисати болницу. Ми се боримо за истину. Само истином можемо да победимо овај режим“, закључио је Митић.