Народна странка

Народна странка Краљево: Министарка привреде „не зна“ да млади беже из града, а не да се баве привредом

Народна странка Краљево: Министарка привреде „не зна“ да млади беже из града, а не да се баве привредом

Фебруара 7.  2022. године министарка привреде Анђелка Атанасковић је била у посети Краљеву. Oва посета је прошла незапажено међу Краљевчанима, јер ретко ко се бави политиком и зна ко је министарка привреде, а ни да постоји Министарство привреде, ни привреда уопште.

Пажњу је скренуло званично саопштење градске власти и њихово виђење посете.

Министарка у пратњи градских челника, који су за тренутак застали са скандалима и одлучили да мало глуме озбиљне људе, обишла је производне погоне породичних компанија „Радијатор инжењеринг“ и „Елипса“ и разговарали са власницима ових фирми. Привредници су истакли проблеме са којима се сусрећу у пословању, недостатак квалификоване радне снаге, проблем снабдевања репроматеријалом, као и његов квалитет, проблем сталних поскупљења електричне енергије, гаса што даље условљава поскупљење свега осталог. На све то министарка је изјавила да Министарство привреде даје подстрек домаћој привреди и да има напретка и да, што је најбитније, деца остају да раде у породичним фирмама.

Да, министарка, остају деца да раде у породичним фирмама, али сва остала деца одлазе и из Краљева и из Србије. Краљево је град са најнижом просечном зарадом гледајући градове у непосредном окружењу, да не гледамо ширу слику и то према званичним подацима које даје ова власт.

И у јавно – комуналним предузећима зараде су лоше. У децембру 2021. године од укупно 270  запослених у ЈКП “Чистоћа“ Краљево 180 запослених је било на минималној заради. Предузећа се суочавају са проблемом недостатка возача и техничких лица, док је ,,шефова" и тазних партијских војника и превише. Због тога су многи принуђени да егзистенцију траже у суседној Хрватској и Словенији.

Народна странка Краљево