Народна странка

Народна странка Крагујевац: Годишњица оставке Владимира Добија

Народна странка Крагујевац: Годишњица оставке Владимира Добија

Пре тачно годину дана Владимир Доби је поднео оставку на место члана Градског већа за инвестиције и управљање пројектима. Имајући у виду да је Скупштина града Крагујевца на седници одржаној 26. марта 2021. године усвојила оставку, доказује се да је градска власт неспособна да за годину дана изабере члана за овако важну и одговорну функцију. При томе локална власт је омогућила Добију да за своју вд дужност прима и новац грађана Крагујевца. Градски одбор Народне странке у Крагујевцу сматра да је понашање актуелне власти у Крагујевцу у овом случају крајње неодговорно и да тиме јасно показују да инвестиције и пројекти нису приоритет у њиховом деловању иако се свакодневно труде да то прикажу другачије. С обзиром да је плата чланова градског већа виша од просечне зараде у Крагујевцу остављамо грађанима да сами израчунају колико је градског новца отишло на рачун човека за кога у последњих годину дана нисмо могли да видимо да обавља своју „вд функцију“.

Подсећамо, Народна странка је пре годину дана изнела информације који су изазвале реакције јавности и довеле до оставке Владимира Добија. Градска власт по угледу на своје „колеге“ у републичкој власти наставља са непоштовањем и игнорисањем елементарних постулата модерне правне и демократске државе. Колика количина бахатости и непоштовања своје државе и грађана је потребна да једна локална власт не жели да годину дана након „констатације“ оставке свог функционера не изабере његовог наследника и при томе му омогући да за дужност коју не обавља прима новац у износу који добар део грађана поштено зарађује месечно.

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу тражи од представника градских власти да објасне своју неажурност као и да јавности представе „успехе“ које је Владимир Доби као вршилац дужности члана градског већа остварио у последњих годину дана с обзиром да о његовом раду нисмо могли да сазнамо ништа у средствима јавног информисања. Наши суграђани заслужују и извињење због оваквог непоштовања правног и демократског поретка. Грађани Крагујевца желе да се њиховим градом управља на одговоран и домаћински начин, а оваквим понашањем власт показује да је отуђена од обичних људи и загледана само у остваривање личних привилегија.

Народна странка Крагујевац