Народна странка

Народна странка Крагујевац: Неизвесна будућност стотину запослених у СЦ „Младост“ и СЦ „Парк“

Народна странка Крагујевац: Неизвесна будућност стотину запослених у СЦ „Младост“ и СЦ „Парк“

Градски одбор Народне странке Крагујевац поново указује на катастрофално вођење градом. Након сумњивог обједињавања пет јавних предузећа у ЈКП „Шумадија“, исто ће се догодити и са спортским центрима „Младост“ и „Парк“. 

Ове две установе ће постати једно предузеће, при чему се планира да се припоје привредном друштву „Одбојкашки клуб Раднички“. Градска власт тако решава вишемилионска дуговања, али не и новонастали проблем броја запослених. У обраћању локалним медијима, градски челници су истакли да још увек није прецизирано каква судбина чека раднике након ликвидације две установе. Једно од решења је да се интерним конкурсом одлучи ко је потребан а ко није, најавили су надлежни и додали да уколико одређено радно место није више потребно биће укинуто и тиме и престаје радни однос запослених у том делу.

Народна странка у Крагујевцу упозорава на могуће понављање сценарија при настајању ЈКП „Шумадија“. Тада је рангирање радника, који би требало да задрже посао, било нетранспарентно. На питање ГО зашто је сто радинка проглашено као непотребно, руководство није дало одговор. Десетине незадовољних радника је своја права морало да потражи на суду.

Начин на који градска власт решава нагомилана дуговања јавних предузећа води у континуирану пропаст Крагујевца. Уместо да се отварају обећана радна места, грађани се отпуштају. Народна странка Крагујевац закључује да без задовољних грађана нема ни успешног града.