Народна странка

Народна странка Крагујевац: „Крагујевачки напредњаци у борби против филмске уметности“

Народна странка Крагујевац: „Крагујевачки напредњаци у борби против филмске уметности“

Пре неколико дана, у Народној скупштини Републике Србије, посланица СНС-а, Наташа Јовановић, у свом препознатљивом и опробаном радикалском маниру, користећи свој добро познати речник, на низак и неприхватљив начин, увредила је прослављене глумце Николу Коју, Драгана Бјелогрлића и Сергеја Трифуновића, несвесна своје недостојности и недораслости.

Свако ко иоле прати политику од 90-их година на овамо, добро је позната „колоритна“ личност и „суптилност“ госпође Јовановић, те њен начин понашања и опхођења према политичким противницима, па и њен последњи наступ није изненађење.

Госпођа Јовановић је неко ко се може „похвалити“ поливањима водом, бројним лактањима са скупштинским обезбеђењем, увредама, испадима и вербалним нападима на политичке противнике, кад год то шефови нађу за сходно, био то Шешељ или сада АВ, јер, с времена на време, воду треба замутити, не би ли изгледала дубље.

Подсећамо да реторике госпође Јовановић није био поштеђен ни њен садашњи шеф, па га је називала, између осталог, агентом страних служби, преварантом, лицемером, бароном Минхаузеном, а своју садашњу странку фантомском и „одметничком групом“.

Наравно, сада се посипа пепелом на све то, али то није ништа неочекивано за људе те врсте, јер њихова реч има „рок употребе“, а образ, лепо васпитање, достојанство и уљудно понашање су њима непознате категорије.

Овом приликом, подсећамо да је Никола Дашић својевремено на сличан начин напао прослављеног редитеља Горана Марковића, па, након испада госпође Јовановић против прослављених глумаца, питамо крагујевачке напредњаке шта им толико смета, када је у питању српска филмска уметност?

Наравно, нећемо доводити у питање експертизу, када је у питању познавање филмске уметности, посланице и бившег туристичког водича и, са друге стране „прослављеног гитаристе Дашића“, јер у њихову стручност у све и свашта не треба сумњати. По узору на „Великог штрумпфа“, стручњаци су за све, а највише за продавање магле, обмањивање народа и скретање пажње са важних тема.

Једина „кривица“, како својевремено Горана Марковића, тако и сада тројице наведених глумаца, што су стали испред свих и казали оно што сви видимо, да је цар го, и види чуда, постали су шљам! Шљам су јер се не слажу са мишљењем режима, јер имају свој став и довољно интегритета да тај став и искажу и кажу ДОСТА ономе што управо госпођа Јовановић представља, а шљам смо изгледа и сви ми који се слажемо са њима.

Зато, битно је бити „шљам“, као Којо, Бјелогрлић или Сергеј, а не бити као Карлеуша, Јована Јеремић или Наташа Јовановић, на крају крајева. Само се надамо да их нећемо трпети још дуго.

Градски одбор Народне странке Крагујевац