Народна странка

Народна странка Крагујевац: Капитулација и идолопоклонство у вучјој кожи

Народна странка Крагујевац: Капитулација и идолопоклонство у вучјој кожи

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу изражава жаљење и бригу због количине идолополонства и недостатка спознаје наших виталних националних и државних интереса, која се препознаје из само једног саопштења локалног одбора Српске напредне странке. У складу са директивом из централе, и локално руководство хорски сипа хвалоспеве свом вођи, делећи фотографије вукова, трабуњајући о неким чопорима, а све под маском одбране капитулантске политике режима.

Да  имају имало политичке писмености и државотворне свести, уместо слугеранског односа према лидеру своје партије Вучићу, функционери СНС-а би лидеру партије поставили питање зашто крши Устав Републике Србије, приватизајући најважније државно питање и кријући од грађана пред којим се „страшним“ притисцима Србија налази. Желимо да подсетимо грађане да је од доласка напредњака на власт позиција наше државе на подручју Косова и Метохије значајно ослабљена, с обзиром на то да је режим већи део институција које су биле под окриљем српског система препустио Приштини. У складу са тим, имамо оправдану бојазан да ће режим да настави са капитулантском политиком у погледу одбране територијалног интегритета и суверенитета.

Као Градски одбор Народне странке, као државотворне политичке организације, подсећамо да су наши посланици у парламенту предложили Резолуцију о Косову и Метохији која садржи низ конкретних корака неопходних да би се то питање решило у складу са нашим  виталним националним интересима. Сматрамо да одлучан и јасан став о суверенитету и територијалној целовитости државе није ствар идеолошког опредељења, већ елементарна претпоставка државности.

Народна странка Крагујевац