Народна странка

Народна странка Крагујевац: Померањем грејне сезоне власт показала небригу о грађанима

Народна странка Крагујевац: Померањем грејне сезоне власт показала небригу о грађанима

Иницијатива о померању почетка грејне сезоне је још једна у низу „идеја столећа“, пристигла ових дана од власти из Београда и то само неколико дана од „славодобитне“ изјаве великог вође да су резерве гаса на историјском максимуму и вишемесечног заклињања да ће енергената бити довољно за целу зиму. Опет, далеко од тога да је наш „врли“ вођа по први пут у „свађи“ са истином, па и све што изговори треба узети са веким дозом резерве.

За сваког слободно мислећег човека, померање почетка грејне сезоне до 1. новембра је, у најмању руку, трагикомично, али не и за крагујевачке градске челнике, који, иначе полтронског начина размишљања и без икакве самоиницијативе, могу само да аминују и подрже оно што им се наложи.

Сулудо делује разлог за овакву одлуку, а то је топло време у овом периоду, иако ноћу, коју наши суграђани дочекују хладних станова и радијатора, температуре ових дана падају до 5 степени изнад нуле, што је ипак далеко ниже од температура такозваног михољског лета.

Наравно, њима није битно ни здравље наших старијих суграђана, који ово време теже подносе, а не брину се ни за наше најмлађе, пошто су и вртићи и школе такође у градском систему грејања.

Такође, нико се од надлежних у градској власти не брине колико више ће бити потрошено електричне струје за догревање хладних станова, иако су има пуна уста о штедњи исте.

Овом приликом позивамо Енергетику и градску власт да изађу грађанима у сусрет и омогуће грејање у мањем обиму, бар да би се радијатори колико – толико угрејали, и тако олакшају најугроженијим грађанима да преброде период до 1. новембра.

Такође, подсећамо грађане, који плаћају грејање у току целе године, да, по Закону о заштити потрошача, имају свако право да траже умањење рачуна за период за који грејање неће имати. На тај начин ће, макар делимично, повратити оно што им је бесправно одузето.

На крају, питамо градске власти на који начин ће се начин грађани града Крагујевца грејати у овом периоду?

Свесни смо да ће вас, господо, вероватно грејати безусловна љубав према Великом штрумпфу, нама осталима остају вунене чарапе и прслуци, као последње прибежиште.

Народна странка Крагујевац