Народна странка

Народна странка Крагујевац: Градска власт под хитно да престане да отима новац од грађана

Народна странка Крагујевац: Градска власт под хитно да престане да отима новац од грађана

Народна странка Крагујевац осуђује срамни покушај градских власти да највећи део прихода који остварују Месне заједнице отуђи од њених мештана. Власт у Крагујевцу, на челу са градоначелником Радомиром Николићем, је можда навикла да бахато узима новац од грађана за личне потребе, али томе се мора стати на пут. Грађани су почели да се буне што најбоље показује број оних који се прикључују протестима у Крагујевцу. 
 
Наиме, на примеру МЗ Десимировац види се занемаривање потреба мештана тог насеља, с обзиром на то да „градски оци“ планирају да највећи део прихода који Месна заједница остварује преусмере у градску касу, уместо да се новац уложи у само насеље. 

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу сматра да су челници града већ довољно новца приграбили, те апелујемо да престану са таквом праксом и посвете се развоју Крагујевца и околине. 

Чланови ГО позивају градску власт да се угледа на једини Слободан град у Србији – Шабац, где градска власт путем референдума у месним заједницама подстиче грађане да се одлуче у које пројекте ће бити усмерен новац од пореза на имовину. Град Шабац је пимер партиципативне демократије, по узору на Швајцарску Конфедерацију, кроз коју се грађани мотивишу да путем непосредног изјашњавања кроз „микро“ референдуме узму учешћа у обликовању политика својих локалних заједница. 

Градски одбор Народне странке Крагујевац