Народна странка

Народна странка Крагујевац: Шта је било и шта нас чека

Народна странка Крагујевац: Шта је било и шта нас чека

Крај године је право време када треба да сагледамо све оно што смо чинили у претходних годину дана, али и, на основу урађеног, искористимо време испред нас, за надоградњу, раст и додатно развијање наше политичке организације.

Година за нама била је пуна изазова за грађане града Крагујевца, а актуелна градска власт, захваљујући својој неспособности и некомпетентности, уводила је све нас из проблема у проблем, спуштајући град Крагујевац на најниже могуће гране и претварајући стару српску престоницу у паланку.

Подсећамо да је Народна странка била са радницима Фијата који су штрајковали, пољопривредницима који су тражили своја права, а подржали смо и просветне раднике, који су показивали незадовољство својим положајем, након свега ружног што се десило у Трстенику.

Такође, први смо указивали на неправилности када је у питању пословање  ЈКП „Водовод и канализација“, њихово бесциљно дизање кредита на терет грађана овог града, као и касније безразложно подизање цена воде.

Први смо реаговали на сулудо померање почетка грејне сезоне, то јест, одлуку градске власти и Енергетике да оставе станове, школе и вртиће хладним, све како би се умилили великом вођи, истовремено ни мало не мисливши о здрављу својих суграђана.

На крају, низом саопштења, јавности смо предочили своја сазнања о трагичном случају Тржнице, који је до краја оголио неспособност актуелне градске власти. Све је резултовало кривичном пријавом против одговорних, коју смо поднели, а епилог свега нас чека у наредној години.

Пошто ових дана чујемо да крагујевачки напредњаци, по принципу „хвалите ме моја уста, пошто туђа неће“, спомињу акције „епских размера“, као што су фарбање оградица и чишћења депонија у Маршићу, Ботуњу и Малим Комарицама, позивамо их да наредне године оду до руиниране зграде Тржнице и уклоне депонију и ругло која се тамо налази. С обзиром на то да им депонија у Доњим Комарицама смета, али, види чуда, не и она у центру града, можда нам и открију на шта је конкретно потрошено 2,3 милиона евра градског новца, пошто ми остали смртници изгледа то не видимо.

Такође, замерају опозицији, како су они то назвали „злонамерност“ и „подругљивост“, мислећи вероватно на сјајне карикатуре које су се појавиле у медијима, подсећамо, за једну од њих је „крива“ управо Народна странка, али, извините, господо, тешко је одолети, с обзиром на количину материјала који нам скоро свакодневно пружате, а свечано отварање тоалета јесте одличан материјал, мораћете признати.

Уосталом, ако је злонамерност указивање на неправилности, нерад, неспособност и корумпираност градске власти, а све на штету грађана града Крагујевца, онда, господо, „најгоре“ од нас тек можете очекивати, јер смо тек почели.

Градски одбор Народне странке ће наставити да ради искључиво у интересу грађана овог града, а да смо на правом путу, потврђује све бројније чланство Народне странке у нашем граду, са акцентом на све већу видљивост и утицај у републичком парламенту, што све заједно доприноси расту странке.

Желимо свим грађанима града Крагујевца, те симпатизерима и члановима странке, срећне новогодишње празнике и пуно успеха на сваком плану у наредној години, са поруком да морамо узети судбину у своје руке и учинити све што је потребно, не бисмо ли коначно живели у нормалном друштву, уређеној држави и нашем уређеном Крагујевцу.

Народна странка Крагујевац