Народна странка

Народна странка Крагујевац: Недостојно обележавање Дана државности од стране власти

Народна странка Крагујевац: Недостојно обележавање Дана државности од стране власти

Крагујевац, прва српска престоница је годинама ускраћена за посете највиших државних званичника. Поражавајући однос Владе Републике Србије према обележавању Дана државности, па и према самом граду Крагујевцу, најбоље се може видети на основу тога кога смо имали прилике да угостимо ових година на свечаној академији, која се већ традиционално одржава у здању Старе скупштине.

Таман смо се понадали да је прошлогодишње присуство  једино министарке Марије Обрадовић, био превид који се неће поново догодити, сазнасмо да ћемо ове године „уживати" у свечаној беседи Томислава Момировића, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије.

Недостојност и недораслост дотичног министра самом поводу обележавања стварања модерне српске државе, иначе својеврсног мистер лапсуса актуелне политичке сцене, човека који има великих проблема у логичком изношењу сопствених мисли, не треба ни помињати, али утисак који остаје после овога је поражавајући за све грађане Крагујевца.

За све то можемо захвалити челницима града, који су својим чињењем и нечињењем спустили углед овог града на најниже могуће гране.

Са друге стране, „компетентност" Владе Србије сви знамо, а можда нас најављена и дуго очекивана беседа „Томе Моне" увери у супротно... или можда не...

Народна странка Крагујевац