Народна странка

Драган Марковић (Бор): Аеродром експропријацијом прелази у руке Зиђина

Драган Марковић (Бор): Аеродром експропријацијом прелази у руке Зиђина

Одборник Народне странке у Скупштини града Бора и председник ГрО Народне странке Бор Драган Марковић изјавио је да су одборници владајуће коалиције још 2020. године аеродром Бор поклонили Републици, а да он сада иде у експропријацију.

„То значи да ће аеродром и 60 хектара земљишта које вреди више стотина милиона динара бити стављено у функцију рударења“, рекао је Марковић телевизији Нова С.

„Припрема се преузимање. Претпостављам да ће ускоро уз одређена средства аеродром прећи у руке Зиђина чиме ће цео тај простор бити претворен у рударско земљиште“, додао је одборник.

Он је подсетио да нови аеродром, који је обећан пре две године, није ни на видику.

„Не постоји погодно место у Бору где би се аеродром могао преместити. То очигледно само председник Вучић и градоначелник Миликић знају где би могао да се створи тај простор“

Марковић се осврнуо и на историју аеродрома.

„Отворен је 1986 године. Радио је са прекидима и то су махом били спортски летови. Увек је било најава да ће бити стављен у функцију у пуном капацитету, да ће бити и комерцијалних, пословних, туристичких летова. То је изјавио и председник Вучић. Међутим, катанац стоји већ две године. Ми знамо да овог аеродрома неће бити“, закључио је Марковић.