Народна странка

Виолета Марковић (Чачак): Оставка Шутић не ослобађа кривице

Виолета Марковић (Чачак): Оставка Шутић не ослобађа кривице

преузето са портала Нова.рс

Одборница СНС-а, која је, према речима ГрО Народне странке Чачак, у сукобу интереса, Неда Шутић поднела је оставку на одборничко место у Скупштини града Чачка.

Виолета Марковић, потпредседница ГО Народне странке више пута је истицала да Неда Шутић као одборница обавља послове безбедности и здравља на раду.

„Она са четрнаест Основних и средњих школа има склопљен уговор, као и са градом Чачком. Дакле, она као представник народа у локалном парламенту не може по закону да гласа за буџет града, јер она из истог има финансијску накнаду што је директан сукоб интереса“, испричала нам је Марковић.

Према њеним речима, оставку је очекивала од одборнице Шутић.

„Испоставило се да сам била у праву, али то њу не ослобађа кривице да је стекла протиправну корист у пословима са градом Чачком. Било би морално да средства уплати у буџет и као предузетник и као председник Удружења грађана, за које смо касније сазнали да је челница. Оно је, такође, користило новац свих житеља града поред Мораве“, закључила је Марковић, напомињући да нема илузију да ће она то урадити па ће Народна странка искористити правна средства како би се ипак десило.