Народна странка

Виолета Марковић (Чачак): Руководиоци у ЈП у Чачку за два и по сата додатног рада добијали 100.000 месечно

Виолета Марковић (Чачак): Руководиоци у ЈП у Чачку за два и по сата додатног рада добијали 100.000 месечно

преузето са портала Н1

Градски одбор Народне странке Чачак истиче да су поједини руководиоци у јавним предузећима, као део Радног тима у пројекту „Чачак престоница културе“, добијали преко 100.000 динара на месечном нивоу. Кажу и да то није усамљени случај у Чачку. Последњи који су открили било је потписивање уговора са фирмом одборнице СНС о заштити на раду у школама, чије је седиште регистровано на адреси једне основне школе.

Чачански одбор напомиње да су позивајући се на Закон о приступу информацијама од јавног значаја, дошли у посед платних спискова и уговора о додељивању послова који је Град Чачак потписивао са руководиоцима у јавним предузећима или одборницима у Скупштини града Чачка.

Тако су саопштили да је уговор за ангажман на пројекту “Чачак престоница културе” потписао и актуелни директор ЈП Градац, донедавни помоћник градоначелника. А међу члановима тог тима је и технички руководилац у ЈКП Чачак, иначе машински инжењер.

“Милан Бојовић, директор ЈП Градац и Миљан Шрбац, технички директор ЈКП Чачак задужен за грејање, примају преко 100 хиљада динара месечно, за трећину додатног радног времена. То значи 2 сата и 40 минута додатног дневног рада. Када то прерачунате, радни сат нето износи 1.850 динара”, каже Виолета Марковић, потпредседница Градског одбора Народне странке.

Народна странка Чачак истиче да радни тим нема састанке, да не постоје записници са седница, а из буџета града је за пројекат издвојено преко 600 милиона, док је држава определила 300 милиона динара.

“Првих годину дана сви су радили волонтерски. Желео сам да их наградим за то и тај уговор је потписан за прошлу годину, вреднујући шта су све радили у прошлој години. Наравно да немам проблем са тим. Наградио бих и себе, али закон ми то не дозвољава”, рекао је Милун Тодоровић градоначелник Чачка.

Виолета Марковић оптужила је и одборницу СНС у локалној скупштини да је у сукобу интереса и да је то пријавила Агенцији за борбу против корупције.

Марковић каже да је одборница ангажована у 14 чачанских основних и средњих школа да обавља процену безбедности и заштите на раду и да има и неколико склопљених уговора са Градом Чачком.

“Неко ко гласа за буџет града из којег ће се издвајати средства за оно што ова одборница као предузетник ради јесте директан сукоб интереса и противправно стечена имовинска корист”, каже Марковић.