Народна странка

Народна странка Чачак: Школе нису ријалити програм

Народна странка Чачак: Школе нису ријалити програм

Влада РС је 1. јуна 2023. године преко дневних новина и портала саопштила ученицима, њиховим родитељима и наставницима да ће им завршетак школске године ускратити за 15 дана, и да ће се школска година завршити 6. јуна. Одлука је донета без икаквих претходних захтева ученика, родитеља, наставника, директора школа, без консултација са Министарством просвете, или било којим другим релевантним субјектом у образовном систему Србије.

Питамо се зашто?!

Да ли зато што су само дан пре просветни радници решили да постану видљиви учесници у протесту против насиља у главном граду? Да ли зато што они мисле да деци, родитељима и наставницима у Србији није било доста преживљавања, страха и патње због незапамћено свирепих догађаја од пре месец дана? Да ли зато што је режимска власт толико очајна да покушава на све начине да изазове инциденте и хаос у свакој сфери друштва, па сада и у просвети?

Стигли су до наше деце… Сада нам Вучић и Брнабић оцењују децу, одређују ко ће на допунску, а ко на „клацкалицу“, како пише у допису Владе РС, ма шта то значило! У тој Влади РС седе и одлуке доносе људи који нису достојни да било какву одлуку о просвети донесу (сумњиве, да не кажемо „купљене“ дипломе и плагирани докторати)!

Без моралне одговорности, стида и срама шаљу и упутства како закључити оцене и до када (у следећих неколико дана), па ће се као „предлог“ оцене послати „по деци“! И онда деца и њихови родитељи могу имати примедбе, што ће се решавати кроз допунску наставу! Ријалити шоу као завршетак школске године… Или је то позив на још масовнији протест „Србија против насиља“?

ШКОЛЕ УКИДАЈУ, А РИЈАЛИТИ ПРОГРАМИ И ДАЉЕ ТРАЈУ!

Градски одбор Народне странке Чачак