Народна странка

Радојевић(Чачак): Више од 20 јавних предузећа постају акционарска друштва, последњи ресурси државе су на удару

Радојевић(Чачак): Више од 20 јавних предузећа постају акционарска друштва, последњи ресурси државе су на удару

преузето са портала EpicentarPress

"У светлу дешавања од пре неколико дана, контрамитинга и све већих тензија, провлаче се тешке ствари и за народ и за опозицију, којих ћемо бити свесни ускоро са надолазећим догађајима, како на економском тако и на друштвено-политичком плану. И управо са тим желим да упознам јавност", изјавио је на данашњој конференцији за медије др Александар Радојевић, председник Градског одбора Народне странке Чачак.

Како је подсетио др Радојевић, председник Српске напредне странке 26. маја на митингу у Београду рече са говорнице: 'Ово је моје последње вече да вам говорим као председник странке' и постави на своје место новог председника, Радојевић каже да 'не сумња да ће бити бољи председник странке од досадашњег.

"Ваљда је и он свестан онога што се говори и у лат. пословици - Тако пролази слава овог света. Био је на врху државе, поставио га је и даривао народ и људи из странке, и управо је он тај кога је Томислав Николић одабрао за председника странке и председника Владе у том тренутку. Да би заузврат Николић добио нестанак из јавног живота и забрану да се појављује, а да он ради оно што жели и са странком и са државом. Странку је довео до ситуације када је морао да је напусти и да то саопшти својим присталицама који су дошли под обавезом или присилом на митинг у Београд", објашњава др Радојевић.

"Шта се крије иза свега тога може да се види ових дана по дешавањима на Косову и заузимању општина и градова који су на северу покрајине до скоро били под неком врстом суверенитета људи који чине становништво у тим градовима, а сада су уведени они који су са неколико гласова дошли на место које се зове српски Лепосавић, српски Звечан, српска Косовска Митровица, српски градови и села која су последња брана надирућем насиљу. То све треба на неки начин прикрити и замаскирати и склонити се са места најодговорнијег човека највеће политичке партије у држави и дати то све свом другару из неке друге странке", каже др Александар Радојевић.

Др Радојевић наглашава да се истовремено ових дана доноси Уредба Владе Србије* која омогућава да се последњи ресурси државе Србије преведу у акционарска друштва, у деоничарска друштва и да се распродају.

*Подсећамо, то је предвиђено новим Предлогом закона о управљању привредним друштвима у власништву државе, који је прошле недеље усвојила Влада Србије.

И председник ГО Народне странке Чачак подсећа јавност да је то већ учињено са Електропривредом Србије и каже да то сада чека 23 јавна предузећа у Србији.

"То су последњи јавни, народни ресурси, последњи субјекти неког вида суверенитета народа на територији на којој живи. А то су следећа јавна преџећа: Југоимпорт СДПР, фирма која извози оружје и муницију која је произведена у наменској индустрији Републике Србије. То је екстремно важна фирма коју ће неко да узме и да руководи њом, ЈП у Прибоју, Национални парк 'Копаоник', Национални парк 'Ђердап', Национални парк 'Тара', ЈП 'Стара планина', Службени гласник, Пошта Србије, Србијашуме, Јавно предузеће за склоништа Београд, Национални парк 'Фрушка гора', Јавно стамбено предузеће Приштина, ЈП Национални парк 'Шар планина – Штрпце', Јавно водопривредно предузеће Србијаводе Београд, ЈП за поџемну експлоатацију угља Ресавица, Србијагас, Путеви Србије, Скијалишта Србије, чак и Завод за уџбенике, ЈП Нуклеарни објекти Србије – Винча, ЈП Емисиона техника и везе Београд и ЈП за развој и унапређивање информисања путем електронских медија на српском језику у АП Косово и Метохија 'Мрежа-Мост' Београд", навео је др Александар Радојевић и додао: "Нека народ сам суди какве нам се приче припремају и докле ћемо стићи са тим када све пређе у власништво странаца".

"Дакле, прочитао сам вам шта је намерио председник државе, председник Владе и сада нови председник највеће странке у Србији који чине апсолутну власт у овој држави. Ово су последњи ресурси које држава може да прода и последњи ресурси којима ће се пунити нешто од буџета док они то не потроше, а када држава остане без имовине и када остане без гаранција за скупе немачке и француске кредите и остане без оних 5000 динара које подели несрећном народу под неким видом субвенције, онда ће морати да пакују кофере и да беже, јер оног тренутка када народ у већини постане незадовољан, гладан и када окрене мотку према њима, биће време да се 'напусти брод', а ово што је председник странке урадио 26. маја прва је одступница коју је за себе направио да не би било 'на крају те баладе' - ево био сам председник највеће странке у тренутку када је она изгубила на изборима, а тај тренутак се за њега ближи вртоглавом брзином, док је за народ то споро. Доћи ће тренутак у блиској будућности када ће се срести и једни и други и добиће сви по заслузи - и ови великани што продадоше државу, суверенитет и достојанство за нешто бедних евра који су добијени од газда споља. Они су нарочито расположени да буду газде на овој територији како кроз историју и два светска рата тако и данас. То су они који су својевремено проценили да једна немачка глава вреди као сто српских", додао је на крају конференције за медије др Александар Радојевић, председник Градског одбора Народне странке Чачак.