Народна странка

Народна странка Бор: Локална власт ради у корист штете Бора и свих Борана

Народна странка Бор: Локална власт ради у корист штете Бора и свих Борана

Ближи се крај године. Док власт прославља успешну грејну сезону, велики буџет, асфалтирања у најави, нова поплочавања, пројекте и „пројекте“,  многи радници су у страху због неизвесности коју доноси нова, 2023. година. Сведоци смо да је кренуло дисциплиновање и радника Зијина. Државни врх ћути. Локална власт ћути. А интерес Бора и Србије је да радничка права буду потпуно осигурана. То је и интерес наша партије, и зато је наша подршка искрена и потпуна. Бор је раднички град и рудник који је ослонац и држави и народу.

На последњој седници Скупштине града власт је, по диктату, изгласала све предложено. Као и увек до сaда. На видело су изашли: нови буџет, ребаланс буџета и нова - (полу)празна обећања. Нова болница је, на пример, и овога пута остала мртво слово на папиру. Кaо да су важнији зимски летњиковци, разни голубарници, прославе и славља.

Да подсетимо, лако се изгласало:

 - 635 милиона динара за почетну фазу изградње аква парка, док се Спортски центар налази у проблемима, са леденом водом у великом базену због чега трпе млади пливачи и ватерполисти ;

- 600 милиона динара субвенција за Топлану у 2023. години (за почетак); претпостављамо за још једну неконтролисану набавку угља, за топлану коју планирају да угасе;

- 250 милиона динара додатних субвенција у 2022. години  за Топлану (укупно за ову годину милијарда и 315 милиона динара);

- Изгласали су и Одлуку о приступању изради Просторног плана града Бора (још један показатељ да локална власт ради по диктату врхушке из Београда имајући у виду да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре већ донело Одлуку о изради Стратешке процене утицаја Просторног плана за доње лежиште рудника „Чукару Пеки“, при чему се подручје посебне намене шири преко Слатине и Оштреља све до Доње Беле Реке);

- Извештаји о раду локалних предузећа и програми пословања прави су показатељ лоше власти.

Од почетка грејне сезоне грејање је по принципу хладно-топло-хладно. Одборници власти нису прихватили наш предлог за ослобађање корисника од плаћања грејања за један месец због лошег грејања током децембра. Готово сваког дана поједини делови града остају без грејања. А тек смо закорачили у зиму. 

Ова власт је, подсетимо, донела толико штетних одлука да се не може упоредити ни са једном другом. За 12 година успели су да униште Апотекарску установу, да Топлану доведу пред гашење, одрекли су се 2,5 милијарди динара буџетских пара због „виших“ интереса, поклонили су држави, као да им је дедовина, борски аеродром са околним земљиштем, ( а Република је исти тај аеродром продала страној фирми), планирају рушење појединих објеката (стадион “Рудра”, балон салу и тениске терене...), без икаквих пројеката асфалтирају путеве и путељке и поплочавају степеништа и тротоаре (неквалитетно) новцем грађана, и само, само обећавају.

На Савачу су заборавили, дворац Карађорђевића у Брестовачкој бањи последња је брига, Железничка станица је претворена у руину и ругло као и “Капија Бора”... Информисање и медији су на најнижем нивоу од 1947. године до данас иако власт народним парама дебело плаћа своју пропагандно удварачку машинерију, посебно за промоцију градоначелника и владајуће партијске врхушке.

Не треба заборавити ни како су трошили буџетска средства у предизборним кампањама и то преко Центра за социјални рад, као и за прикривену куповину гласова. Пример је подела пакетића и др. Социјалне карте грађана их не интересују. Корисника Народне кухиње се стиде. Град још увек нема омбудсмана, али издваја милионе за адвокатске услуге. Невероватно и - незаконито.

Све набројано је само показатељ да овој власти ништа није свето, да је буџет њихов плен који, како они схватају, морају пошто-пото да што пре потроше.

Наредни период тражи веће заједништво свих опозиционих странака и покрета, као и слободномислећих људи. Јер,  заједнички проблеми нису мали и свима су велики изазов.

Свим Боранима Градски одбор Народне странке у Бору жели срећне Божићне и новогодишње празнике, породичну и личну срећу!

Градски одбор Народне странке Бор