Народна странка

Народна странка Бор: Годину дана након избора у Бору стање све горе, само су обећања иста

Народна странка Бор: Годину дана након избора у Бору стање све горе, само су обећања иста

Александар Вучић је пре годину дана обећао да ће убрзо посетити Бор и поједина села и то десет дана након избора. Обећао и  заборавио... Како онда очекивати да се локална власт понаша другачије? Ова, нова локална власт (која се дичи великим буџетом) своју неодговорност показала је и показује на сваком кораку.

Град Бор је, према нашем мишљењу, тужна слика Србије. Толико новца је „у игри“, а никад прљавије улице, неуређени паркови и тротоари, степеништа су поплочавана на чудан начин, грејна сезона је најгора у историји града Бора, путеви разровани... Узалуд им је новац у буџету када се недомаћински понашају. Близу две милијарде динара у претходној години пренето је, кроз субвенције, ЈКП Топлана. Ни то није помогло. Топлана је кроз разне „угаљрске“  комбинације постала проточни бојлер и рупа без дна. И ником ништа. Још се власт подсмева грађанима који су се побунили због лошег или никаквог грејања. У међувремену, чека се топлана на сечку. Кобајаги, као спас...

Од избора у априлу 2022. године ништа се није променило на боље. Напротив. Упозоравали смо Боране пред прошлогодишње изборе да власт у Бору нема ни визију, ни кадрове, ни жељу да Бор буде уређен град. Њихова једина жеља су личне привилегије. Улазак некадашњег вођства странке „Мост“ у Бору ( који су се убрзо утопили у СНС), само то употпуњује.

Нисмо ни очекивали да Мики Јаношевић, који једно прича а сасвим друго ради, буде неко ко ће радити боље од Миликића. Довољно је споменути да је свог сина поставио на место првог човека ФК Бор и све ће бити јасно.

Општа болница Бор је у катастрофалном стању. Од објекта, преко пословања до кадровских проблема. Сведоци смо да се једно по једно одељење урушава или гаси. И на то смо упозоравали. И предлагали изградњу нове болнице као приоритет број један. Лекари беже из Бора. Нових нема. Када смо готово молили власт да се заузме за младе лекаре који су се налазили на Заводу запошљавање нисмо наишли на разумевање. Ти млади лекари данас лече Немце, Аустријанце, Словенце...

Грађани плаћају штету насталу кривицом власти. Локалне или републичке, свеједно је. Исти су по бахатости.

Дубиоза јавног локалног сектора је из године у годину све већа. Ниједно предузеће није у бољој ситуацији него пре годину дана. Поједине установе прате јавна предузећа. Установа Спортски центар је у великим проблемима. Вода у великом базену је током целе зиме била хладна. Кров прокишњава. Узалуд обећања од пре четири године да ће пливачима и ватерполистима бити омогућено тренирање током целе године. 

Поклоњени аеродром Бор, са све околним земљиштем, републичка власт је знала да уновчи.  Прешао је у руке стране фирме. Уместо да ћути и стиди се локална власт обећава изградњу аеродрома на новој локацији. У Салашу. Замислите, борски аеродром - у Салашу.

Железничка станица Бор, некада понос града, претворена је у руину. И поред апела да је сачувају и доведу у ред, власт ништа није учинила. Имају друге „приоритете“...

Стрелиште је још једна тужна прича. Пред лажне изборе 2020. године обећали су милионску инвестицију у стрељану европског типа. Нису се изгледа поклопиле коцкице око висине „пројекта“...

Док „Капија Бора“ и даље пропада, власт је продала стадион некадашњег ФК „Рудар“ и околно земљиште. Ради изградње шопинг центра. Срушиће и поједине објекте у оквиру спортског комплекса због изградње аква парка. Биће то још један намет за Боране.

Колико је власт однарођена и послушничка показује и то да настављају са обманама око пресељења Борана из угрожених села у место Трујканов поток. Не зна се тачна судбина Слатине, Бучја, делова Метовнице, Брестовца, Доње Беле Реке, али је власт изјавила да ће по плану рударења Зијин (не зна се ко га је донео и када) на месту где је Оштрељ - изнићи јаловиште?! Шта ће бити са Брезоником, Севером? Нису ни започели „пресељење“ Кривеља, а већ стварају нове Кривеље. 

На крају, шта ће бити са Бором?

Жалосно је што многи у глас ћуте а виде ову катастрофу!  Питање је где ће се сви угрожени преселити када је 90 одсто територије града Бора обухваћено издатим дозволама за истражне или експлоатационе радове. Највише страним фирмама.

Ми тврдимо да  Бор има власт која је, попут свог председника, издала своје грађане!

Градски одбор Народне странке Бор