Народна странка

Народна странка Бор: Власт пред изборе оставља Бор у катастрофи

Народна странка Бор: Власт пред изборе оставља Бор у катастрофи

Пред сам крај мандата локална власт СНС-СПС повлачи потезе којима показује сав неуспех у вођењу града Бора претходних 12 година. Власт оставља јавни сектор у катастрофалној ситуацији са губицима који износе више милијарди динара. Народ је огуглао на проблеме ЈКП Топлана која због неквалитетног а скупог, партијски набављеног угља, отежано греје град.

Квалитет грејања у многим зградама је лош. Ова грејна сезона ће, уз субвенције и кредите, коштати двоструко више од претходних. Можда и милијарду и пет стотина милиона динара!

Са новим кредитом Топлана ће преко ЈКП за стамбене услуге угаљ за ову грејну сезону плаћати до средине 2023. године! Како ће се обезбедити грејна сезона 2022/23 никога из актуелне власти не интересује.

Стање у ЈКП Водовод и 3. октобар је, што се опремљености за делатности које објављају, далеко од доброг. Радници се на мишиће боре са решавањем проблема.

А можда власт то намерно ради у складу са њеним планским активностима да решавање нагомиланих проблема, које је сама произвела, иде преко тзв. јавно – приватног  партнерства. Зато се они не брину за стање у јавним предузећима. По принципу што горе стање у предузећу, лакше ће оправдати улазак „инвеститора“  у партнерство са градом. Власт на сваки начин жели да будућој власти остави што тежу финансијску ситуацију у јавном сектору.

За седницу Скупштине града Бора одборник Драган Марковић је као шеф одборничке групе предложио допуну дневног реда са четири тачке. Упознавање грађана са Студијом Батута је болна информација коју Борани морају сазнати. Власт из само њима познатих разлога избегава да се о њој прича.

Разматрање нагомиланих еколошких и имовинскоправних проблема, и предлози за њихово решавање, како у граду тако и у сеоским месним заједницама су теме које власт избегава да реши или бар помогне у решавању.

Одговорна локална, уз државну власт, мора бити уз народ.

Град Бор воде исте политичке странке, уз мање измене, више од деценије. Сви показатељи говоре да град није имао гору власт. Неодговорност и бахатост се види на сваком кораку.

Обећавамо грађанима Бора да ћемо као власт одговорност ставити на прво место. Из тог разлога ћемо тражити да сваки потписани уговор изађе на видело да би се Борани упознали са свим штетним последицама и начинима како су народне паре отуђене!

Појединци морају одговарати за своје незаконите радње којима су оштетили буџет града Бора и јавна предузећа!

Народна странка Бор