Народна странка

Народна странка Блаце: Блокирање аута и позив на информативни разговор координатору Народне странке за Топлички округ

Народна странка Блаце: Блокирање аута и позив на информативни разговор координатору Народне странке за Топлички округ

Јуче у периоду од 9 часова ујутру па до 12 часова био је блокиран аутомобил координатора Народне странке за Топлички округ и члана Извршног одбора Зорана Јозића на паркингу испред Основне школе Стојан Новаковић у Блацу где га се Јозић паркирао како би у Основној школи Стојан Новаковић где је иначе и председник синдиката Независност поднео захтеве за информације од јавног значаја код секретара школе.

У истом периоду после подношења захтева за информације од јавног значаја Душан Филиповић, особа блиска директорки школе, Марији Ћурчић, својим аутомобилом препречила му је излаз да не може да изађе иако је поред њега имало неколико места за паркирање.

По пријави директорке школе Јозић је експресно позван на информативни разговор, али се на њега одазвао када је за то имао услова у послеподневним сатима. У међувремену обавестио је полицију да му је ауто блокиран и екипа је изашла на терен, дотичном Филиповићу написала пријаву, предходно му наложивши да помери аутомобил и том приликом се понашала крајње професионално не дозволивши му да омета јавни ред и мир и насрће на присутне.

Блокирање аутомобила као и позив на информативни разговор координатора Народне странке за Топлички округ само зато јер је поднео захтев за информацију од јавног значаја јесте средство притиска на опозиционо деловање и покушај застрашивања свих људи који другачије мисле од Александра Вучића и актулне власти, али безуспешно. Али евидентно да се опозиција у Блацу не плаши Александра Вучића и Српске напредне странке. 

Марија Ћурчић, директорка Основне школе у Блацу, члан је Женске мреже Српске напредне странке и део политичког миљеа Дарка Лакетића координатора СНС-а за Топлички округ, а основна школа је пример незаконитог деловања СНС директора.

Општински одбор Народне странке Блаце