Народна странка

Народна странка Београд: Просветна инспекција на страни насилника

Народна странка Београд: Просветна инспекција на страни насилника

Одбор за просвету Народне странке Београд осуђује одлуку просветне инспекције која је насилнике вратила у школу и подржава захтев синдиката средњих стручних школа ,,Форум“ о разрешењу дужности директора Техничке школе у Трстенику.

Крајем новебра 2022. године наставничко веће Техничке школе у Трстенику донело је одлуку да се тројица ученика, који су вршили физичко и психичко насиље над професорком енглеског језика и све то забележили видео снимком, искључе из школе. Међутим, одлуком просветне инспекције они су враћени у школу. Чињеница да су насилници у школи, а злостављана професорка кући, показатељ је суштинских проблема нашег образовног система, проузрокованих партијским запошљавањем, нестручношћу министра и немарним поступањем актуелне власти према нашем образовном систему.

Одбор за просвету Народне странке Београд подржава оштећену професорку и саопштава да је скандалозно да директор школе „хипокрит“ не води законито дисциплински поступак по члану 119. Закона о основама система образовања и васпитања.

Подржавамо захтев синдиката средњих стручних школа „Форум“ да министар просвете разреши дужности директора, одузме му лиценцу и раскине радни однос са директором Техничке школе у Трстенику!

Ви сте министре именовали директора Техничке школе у Трстенику, Ви  хитно треба да решите проблем јер таквим директорима није место у образовању! Таквих партијских директора пуна је Србија! Какав директор, таква је локална самоуправа, школски одбор и избор министара! Просветни радници још једном поручују министру просвете: ,,Доста нам је понижавања, деградирања, ниподaштавања части и угледа!“

Одбор за просвету Народне странке Београд подржава наставнике Техничке школе у Трстенику, који ће скратити часове све до смене и отказа несавесном директору!

Одбор за просвету Народне странке Београд