Народна странка

Народна странка Београд: Професорка Сенка Јанков суспендована зато што није члан СНС-а

Народна странка Београд: Професорка Сенка Јанков суспендована зато што није члан СНС-а

Одбор за просвету Народне странке Београд истиче да је професорка Сенка Јанков из Зрењанина суспендована јер није члан Српске напредне странке, што је још један од показатеља да просветни радник који није члан владајућег режима и не кличе Вучићу бива суспендован из школе.

Изражавамо подршку наставници социологије Сенки Јанков у њеној борби против партијског насиља, самовоље и злоупотребе јавних функција и позивамо све значајне актере васпитно-образовног процеса, система, удружења, секције, медије, органе да учине исто.

Суспензија, базирана на наводном кршењу прописа којим је забрањена пежуративно ,,политика“ у васпитно-образовним установама, је у ствари или израз незнања или израз злоупотребе. Ни једно ни друго није добро иако је и једно и друго сасвим могуће.  Кршење прописа је наводно препознато у поступку Сенке Јанков којим је она посредством Гугл учионице поставила плакат позива на протест ,,Зрењанин против насиља“.

Наставница Сенка, је дигитално писмена, способна за комуникацију и подучавање на лицу места, у школи, али и онлајн. И не само то. Она је и посвећена и заправо је озбиљно схватила свој посао. Она практично испуњава све захтеве законодавца, кад је настава Социологије у питању, по питању садржаја, циљева, исхода, компетенција и прати сва упутства и препоруке законодавца како ту наставу да учини што квалитетнијом у педагошко-дидактичко-методолошком смислу речи. Наиме, Програм за предмет Социологија, који је објављен у оквиру Правилника о плану и програму наставе и учења за гимназију, Година LXIX – Број 4 Београд, 2. јун 2020. на страницама 508-513, у детаље описује поступање Сенке Јанков као најпожељније. Да се пита Правилник – госпођа Јанков би била награђена и похваљена.

Уместо Правилника пита се директор, који је наравно члан Српске напредне странке, и суспендује професорку Сенку само зато што није симпатизер владајућег режима.

Одбор за просвету Народне странке Београд захтева од директора Зрењанинске гимназије да повуче одлуку о суспензији! Не дозволимо да нам образовни систем остаје без највећих стручњака, а све то јер не желе чланску карту Српске напредне странке!

Одбор за просвету Народне странке Београд