Народна странка

Народна странка Београд: Насељима Сунчани брег и Миљаковац 3 потребна боља саобраћајна инфраструктура и канализација

Народна странка Београд: Насељима Сунчани брег и Миљаковац 3 потребна боља саобраћајна инфраструктура и канализација

Београдским насељима Сунчани брег и Миљаковац 3 која се налазе у општини Раковица, потребне су боља саобраћајна инфраструктура и повезивање на канализациону мрежу.

Потпредседница Народне странке Марина Липовац Танасковић, oдборник у Скупштини града Београда Урош Тешмановић и члан одбора Народне странке Раковица Бојан Лазић посетили су ова два насеља и разговарали са грађанима о проблемима са којима се они свакодневно суочавају.

Тешмановић је рекао да изградња ових насеља и број подигнутих објеката у претходних пар година превазилазе урбанистичку инфраструктуру.

,,За разлику од других насеља у општини Раковица као што су Канарево брдо или Ресник, ова два насеља изгледају као да су удаљена десетинама километара од Београда“, рекао је Тешмановић.

Бојан Лазић указао је на проблем саобраћајне инфраструктуре као и на недостатак тротоара.

,,Становници пријављују да неодговорни грађани Сунчаног брега дивљају аутомобилима и угрожавају безбедност грађана“, истакао је Лазић.

Насеље Сунчани брег има само једну продавницу и то мањег формата, нема одводе за кишницу, као ни вртић ни школу.

Грађани овог насеља немају само инфраструктурне проблеме већ и еколошке. На локалном игралишту у овом насељу, сваког дана се прави депонија бацањем шута и ђубрета.

Према речима Бојана Лазића, насеље Миљаковац 3 је једно од најбрже растућих насеља у Београду, али упркос томе, ово насеље није прикључено на канализациону мрежу.

,,Актуелна власт у Раковици је одговорна за то што је ово насеље вишеструко прерасло постојећу инфраструктуру. Градска линија 505 која пролази кроз насеље Миљаковац 3 и Сунчани брег не задовољава потребе великог броја људи за превозом“, рекао је Лазић.

Потпредседница Народне странке Марина Липовац Танасковић указала је на проблем уских улица у овим насељима, где саобраћају мини бусеви јер регуларни не могу да прођу.

,,У земљи економског тигра закони, правилници и стандарди се не поштују. Када се Народна странка буде питала стручњаци ће водити град и Србију, сви грађани ће имати иста права и биће једнаки“, рекла је Липовац Танасковић.

Народна странка ће у наредном периоду наставити да се залаже за то да грађани Београда имају једнаке услове за живот, без обзира да ли живе у центру или на периферији града.

Градски одбор Народне странке Београд