Народна странка

Народна странка Чукарица: Да ли Чукарица постаје велика „спаваона“?

Народна странка Чукарица: Да ли Чукарица постаје велика „спаваона“?

Општински одбор Чукарица Народне странке истиче да градска власт наставља са градњом на општини Чукарица, без плана о развоју инфраструктуре, а на штету рекреативних и културних садржаја.

На месту садашњег ФМП-а на Чукарици „ Victory Gardens “ планира изградњу спаваоне од 1.238 нових станова. Представници општине поздрављају овај „високо ризични“ и заиста несвакидашњи подухват у Граду, да се сагради још станова. Наравно о инфрастуктури ни речи, а и како би кад је нико не планира.

Прво што пара уши јесте, хоћемо ли сви у Београду само спавати и куповати у шопинг моловима, друго како је могуће да се општине прошире за 30% становништва а да локална самоуправа апсолутно не помиње улагање у повећање капацитета канализације, или дистрибуцију воде, саобраћај?

Општина која сада броји око 160.000 становника у наредном периоду само на новим већим стамбеним комплексима треба да добије још преко 50.000 становника и све то на постојећу инфраструктуру. Не можемо да се не запитамо како је то могуће, када се зна да чукарички канализациони колектор ни сада не успева да прими сву воду услед повећаних падавина. Како, када знамо да су и сада огромни саобраћајни колапси, када се у шпицу крене ка граду? Како ће Град обезбедити довољне количине воде за нова насеља?

Ми као Општински одбор Народне странке нисмо против изградње на Чукарици, али ћемо се залагати да то буде у складу са развојем инфраструктуре, да се на дозволе и прикључења не чека по две године и да се на тај начин не варају наши инвеститори и суграђани.

Заложићемо се да се спроведе легализација нелегалних објеката како би се знало који је број некретнина на oпштини и колико је неопходно градити нове квадрате на уштрб културног и рекреативног садржаја.

Општински oдбор Народне странке Чукарица