Народна странка

Народна странка Београд: Театар на Чукарици прецртан потписом напредњачке власти на овој општини

Народна странка Београд: Театар на Чукарици прецртан потписом напредњачке власти на овој општини

Општински одбор Чукарица Народне странке истиче да је гашење Театра на Брду показатељ да је култура данас дата на вољу полуписменим напредњачким спахијама, који свој легитимитет заснивају на опскурним бирачким списковима  и коруптивним радом на терену.

Баново брдо је некада било стециште најбитнијих културних догађања на Чукарици. Гашењем Театра на Брду, који од 2018. године непрекидно (осим за време ковида) организује позоришне представе, напредњачка власт на Чукарици на још један сликовит начин показује своје поимање културе. Општински одбор Народне странке на Чукарици најснажније осуђује маћехински однос Општине према култури и изражава сумњу у удворички статус будућих корисника овог простора.

Биоскоп Шумадија је 70/80 година прошлог века био место најважнијих културних догађаја на Чукарици. У току дана у тој дворани су чукаричке школе имале термине за своје приредбе, као и организовано гледање позоришних представа и  филмова.

Четвртком је у тој дворани, у вечерњим часовима, са најгледанијим представама гостовао Атеље 212 и тада се називао Театар на Чукарици. Становници Чукарице су тако „у свом дворишту“ гледали Радована III, Косу, Бузодаван, Исус Христос Суперстар, Чудо у Шаргану.

На почетку Пожешке улице налазило се локално позориште „Сусрет“, где су се загревали будући студенти , али и апсолвенти Факултета драмских уметности. Професорка Љубица Копривица  је са својим ђацима из XIII гимназије постављала представе (Стилске вежбе од Р. Кеноа са генерацијом матураната 1982).

Културни догађаји на Чукарици били су плод интеракције становника и организације културних активности на нивоу општине и града.

Народна странка ће се против овога борити, култура ће опет бити претпоставка, а не изговор као што је то сада код Коларића и Петровића. Није далеко дан када ће „поезију сви писати“ (Б. Миљковић).., бојте се господо општинари!