Народна странка

Јовановић: Победићемо Шапића, сигурно неће бити градоначелник

Јовановић: Победићемо Шапића, сигурно неће бити градоначелник

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да кандидат СНС-а Александар Шапић „сигурно неће постати градоначелник Београда“, јер већину у главном граду чине грађани који ће на изборима 3. априла рећи „не“ Шапићу и напредњацима.

„Добра је вест што је СНС кандидовао Шапића, јер ћемо  га ћемо га победити. Шапић и СНС ће изгубити изборе у Београду, што су показали и резултати референдума “, рекао је Јовановић за Јуроњуз Србија (Euronews).

Јовановић је најавио да ће коалиција Народне странке, ССП и ДС у наредним данима представити грађанима носиоца листе за београдске изборе и тим за Београд, односно „људе који ће после 3. априла водити главни град“.

Упитан о наступу СНС-а и СПС-а на одвојеним листама на парламентарним и београдским изборима, Јовановић је одговорио да СНС „понижава своје партнере“.

„СПС ће, колико сам разумео, подржати кандидатуру председника СНС-а Александра Вучића за председника Србије, а на парламентарним изборима ће наступити одвојено, што је доста конфузно за бираче СПС-а“, рекао је Јовановић.

На питање о сутрашњој посети посланика Еворпског парламента Београду, Јовановић је одговорио да ће то бити „протоколарна посета без суштинског значаја за предстојеће изборе“.  

„На том састанку пренећемо им да није било суштинских промена у изборним условима“, рекао је Јовановић.