Народна странка

Гајић: Само национална опозиција може да победи власт на изборима, режиму одговара прозападна опозиција

Гајић: Само национална опозиција може да победи власт на изборима, режиму одговара прозападна опозиција

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да једино национална и патриотска опозиција може на изборима да доведе у питање власт СНС-а али је она, нажалост, разједињена, а „режиму одговара“ да му прозападна опозиција буде главни противник, јер зна да га она никада неће победити.

„СНС има милион гласова од првог следећег политичког конкурента и опозицији је потребно да 500.000 гласача да пређе на њену страну да би била једнака са влашћу. То никако не може да се догоди ако као прозападна опозиција у иностранству просите међународну истрагу, резолуцију, санкције…“, рекао је Гајић телевизији „Информер“.

„Народна странка покушава да дође до патриотских гласова. Ми мислимо да национална политика и демократија иду заједно и да су једнако важни и то зовемо српски пут, односно трећи пут, и ми смо алтернатива и власти и прозападној опозицији. Покушаћемо да таквом политиком дођемо до што више гласова“, додао је Гајић.

Гајић је навео да је Србија у веома тешком положају у вези са Косовом и Метохијом и пријемом самопроглашеног Косова у Савет Европе и у вези са резолуцијом УН о геноциду.

„Држава је потегла све могуће снаге да поправи позицију Србије која је тешка, деликатна и резултат је континуираног и агресивног приступа западних сила на штету Србије“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је време да Србија изађе из Бриселског споразума и да одбаци француско-немачки план и охридски имплементациони споразум.

„Морамо да поставимо црвене линије и да ако самопроглашено Косово уђе у Савет Европе ми замрзнемо своје чланство у тој организацији“, рекао је Гајић.