Народна странка

Гајић: Скупљамо потписе, чекали смо Двери две недеље, морали смо да пресечемо

Гајић: Скупљамо потписе, чекали смо Двери две недеље, морали смо да пресечемо

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да ће коалиција „Народна листа – кључ за победу – Народна странка – Нова Србија – Покрет Живим за Србију“ од данас на 10 места у Београду почети скупљање потписа подршке грађана тој листи за београдске изборе, расписане за 2. јун.

„Чекали смо две недеље да видимо шта ће да одлучити наши потенцијални коалициони партнери, пре свега Двери. Они, нажалост, још нису донели одлуку да ли излазе на изборе или не, чекали су да виде реакцију остатка опозиције. Ми више нисмо могли да чекамо, морали смо да пресечемо, и почели смо прикупљање потписа“, рекао је Гајић телевизији Курир.

Гајић је рекао да је ван Београда другачије и да су у неким местима успостављене коалиције са Дверима, Доста је било и другим странкама и организацијама.

Председник Народне странке је истакао да Србија „мора да се освести и изађе из заблуде“ да ће попуштањем и флексибилним приступом нешто добити на Косову и Метохији.

„Приступ ’док он мене једаред левчом, ја њега дваред, триред шеширом’ није дао резултат нити ће понашање као да патимо од стокхолмског синдрома нешто донети у будућности. Зато Србија мора да се повуче из неуставног Бриселског споразума и да одбаци француско-немачки план и охридски имплементациони споразум. О том питању је могуће постићи национално јединство“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је расправа о пријему самопроглашеног Косова у Савет Европе последица француско-немачког плана по којем се Србија неће противити пријему Приштине у међународне организације.

„У преговорима о Косову и Метохији друга страна није приштинска власт, него спонзори косовске независности САД, Велика Британија, Немачка и Француска. Та друга страна није испунила ништа, а Србија је дала готово све по Бриселском споразуму који већ 12 година производи штету по наше националне интересе. Срби су на Косову и Метохији сведени у гето у присуству САД и ЕУ“, рекао је Гајић.  

„Расправа о Косову и Метохији мора да се врати у УН. Запад заобилази Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, по којој коначни статус Косова и Метохије може бити одређен само у том телу Светске организације“, закључио је Гајић.