Народна странка

Богдановић: Ниш зрео за промену власти, широки фронт опозиције најбржи пут

Богдановић: Ниш зрео за промену власти, широки фронт опозиције најбржи пут

Потпредседник Народне странке Небојша Богдановић изјавио је да је свима у Србији јасно да је Ниш зрео за промену локалне власти и да је зато најбоље да опозиција у том граду наступи у што ширем фронту како би се постигла референдумска атмосфера која доприноси победи опозиције.

„Најбоље би било да опозиција у Нишу на локалним изборима наступи на једној листи, а не би ми сметало ни да буду две, суверенистичка и грађанска. Опозиционе организације у Нишу потписале су да неће сарађивати са СНС и СПС током избора и после њих и тај меморандум броји 21 потпис. Ово је први значајан корак ка промени власти у Нишу“, рекао је Богдановић за канал „Србин инфо“.  

Богдановић је додао да је Народна странка отворена за разговор са свима и да су разговори у току.

„Ми ћемо наступити у коалицији која ће свакако бити у интересу грађана“, рекао је Богдановић.

Богдановић је навео да у Нишу постоје „некакви комесари и координатори који су дерогирали овлашћења извршне власти“, а да Нишлије ни не знају ко су ти људи јер они никада нису бирани на изборима.

„Централа СНС-а је градској власти у Нишу послала туторе и тиме признала да је локална власт неспособна да води град. Власт у Нишу се посвађала око деобе плена и морали су да им пошаљу туторе из Београда“, рекао је Богдановић.
 
„Ниш заслужује и бољу власт и своју власт и да се у Нишу одлучује у Нишу а не у Београду.
Нишу је отет аеродром, нестала је регионална привредна комора… То су важна питања за кампању“, додао је Богдановић.

Богдановић је рекао да Народна странка има решења и програм за Ниш и кандидате који су остварени људи и на власт не гледају као на деобу плена.