Народна странка

Боровић: Србија је под хипотеком

Боровић: Србија је под хипотеком

Потпредседник Народне странке Борислав Боровић изјавио је данас да је „Србија под хипотеком“, јер је јавни дуг огроман и проблематични су колатерали којима се гарантује враћање дугова државе.

„Процес колонизације Србије је далеко одмакао и када је реч о природним ресурсима и о привреди, од банака до осигуравајућих кућа, трговине... Србија ће се или извући из тог колонијалног положаја или не неће бити“, рекао је Боровић.

Боровић је додао да је забрињавајућа намера да се Србија претвори у рударско окно, јер се поред Јадра, обављају геолошка истраживања на 178 истражних поља и сва та поља у једном тренутку могу постати експлоатационе зоне са несагледивим и трајним последицама по здравље грађана и животну средину.

„Србија и њени грађани могу бити жртвовани зарад зелене агенде ЕУ и њених еколошких стандарда“, истакао је Боровић.

Боровић је навео да ни у медијима које контролише власт ни у прозападним медијима нису пожељне теме попут очувања Косова и Метохије у саставу Србије, забране копања литијума и деколонизација Србије.

„Народна странка је упорно и тврдо инсистирала на тим темама и није добро прошла на последњим изборима али наставићемо да се држимо нашег програма и наших начела јер су у интересу грађана Србије и опстанка државе“, рекао је Боровић.