Народна странка

Ристић: Дритан долази, а где су наши званичници?

Ристић: Дритан долази, а где су наши званичници?

Васкршњи празници, Велики петак, субота и Ускрс, обележени су и на Косову и Метохији, месту где је за српски народ васкрснуће најпотребније. Васкрснуће, појам који означава поновно рођење, Србима на Косову и Метохији би се могло заиста и десити када би поново били предмет искреног обраћања својих представника из Београда, када би поново били једнаки у правима са Србима из осталих делова Србије, када их нико не би тлачио и малтретирао.

Ускрс 2023. године остаће упамћен и по посети Пећкој патријаршији црногорског премијера Дритана Абазовића, који је искористио ову прилику да на највећи хришћански празник пожели васкрсење свега доброг у свима нама.

На позив епископа хвостанског и викара патријарха српског Алексеја и мати Харитине, игуманије Пећке патријаршије, као представник Народне странке разменио сам поруке разумевања и мира са црногорским премијером у техничком мандату Дританом Абазовићем.

И ове године, приликом тродневног боравка у Пећкој патријаршији, као и прошле године на Ускрс, пожелео сам присутнима да Косово и Метохија, уместо места на којем су почињале многе битке и ратови, постане место на коме се потписују мировни споразуми, место на којем се браћа мире, место на којем се враћају вера и нада у живот. Да стотине наших манастира постану симболи љубави и мира, а не само хришћанске богомоље за које се не сме рећи ни да су опљачкане, а камоли их посетити или прославити Васкрс.

 

Жарко Ристић
председник Покрајинског одбора Народне странке Косово и Метохија