Народна странка

Јеремић позвао све који желе промену власти да подрже референдум

Јеремић позвао све који желе промену власти да подрже референдум

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас све политичке организације које се залажу за територијалну целовитост Србије, али и организације које су за принцип демократског одлучивања по којем одлуке доносе грађани а не један човек, као и оне који желе да „виде леђа режиму што пре“ да подрже иницијативу за расписивање референдума о одбацивању „француско-немачког“ споразума за независност Косова и Метохије.

„Нису ми јасни они који траже хитне превремене изборе на којима ће режим сигурно победити, што је јасно свакоме ко макар и површно прати политичку сцену у Србији, а истовремено се противе референдуму на којем ће режим сигурно бити поражен“, рекао је Јеремић новинарима у Суботици, где је разговарао са грађанима који су потписивали иницијативу Народне странке за расписивање референдума.

Народна странка прикупља потписе за расписивање референдума, а иницијативу можете потписати ОВДЕ.

„Тешко је то другачије схватити него као рачуницу да се после таквих избора уђе у власт са режимом председника Србије Александра Вучића или можда да се добије мало више посланика и маргинално побољша свој положај у парламенту. Обе такве рачунице нису у интересу грађана, нити су морално прихватљиве“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да једино што је у интересу грађана јесте да Вучићу буду „везане руке да почини велеиздају“ на Косову и Метохији и да му коначно буде нанет први пораз, после којег ће доћи и други пораз на парламентарним изборима и потом коначан пад с власти.

„Референдум је данас једини изборни процес на којем Вучићева власт може бити поражена и на којем Србија може да одбаци план којим прихвата независност своје јужне покрајине. Режим не може да покраде резултате тог референдума, јер се огромна већина народа противи ’француско-немачком’ споразуму, па ни машинерија власти не може да украде толико гласова уз све уцене, манипулације и преваре“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да би власт после избора који би били ускоро одржани, и ако би јој недостајало неколико посланика за формирање већине, могла да пронађе „неке који се данас издају за опозицију да ускоче у коалицију са СНС-ом“ и буду део нове владајуће већине.

Јеремић је навео да грађани широм Србије добро реагују на иницијативу Народне странке за расписивање референдума и дају своје потписе.

„Сваког дана сам у неком другом граду и разговарам са великим бројем грађана, и чак и они који се испрва противе нашој иницијативи и верују Вучићевој пропаганди, јер им нису доступни медији на којима се може чути критика власти, дају свој потпис када им се аргументовано објасни да је власт угазила у издају Косова и Метохије“, закључио је Јеремић.