Народна странка

Јеремић: Програм Народне странке је политички и економски суверена Србија

Јеремић: Програм Народне странке је политички и економски суверена Србија

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да Народна странка на предстојећим изборима кандидује програм за суверену, независну и економски просперитетну државу и да су избори заказани за 17. децембар можда и последња прилика за промену у овој генерацији.

 „Гласање за Народну странку је сигуран избор, ми смо озбиљни људи са јасном политиком. Наши посланици и одборници неће прелетати после избора, јер ми држимо реч. Непристојно је питати Народну странку да ли је после избора могућа сарадња са садашњим странкама режима“, рекао је Јеремић у интервјуу агенцији Фонет.

„Државни и национални интереси директно су угрожени усменим прихватањем ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије. Одбацивање тог плана мора бити приоритет. То је политика коју ће Народна странка кандидовати на овим изборима, али не само декларативно“, додао је Јеремић.  

Јеремић је навео да би Србија партнерима у ЕУ требало да каже да више неће бити у приступном процесу ако је признање независности Косова услов за чланство у Унији.

„С друге стране, будући да нам је интерес да будемо уређени као савремена европска држава и да економски проширујемо сарадњу са Европом, Србија би требало да тежи ступању у Европски економски простор, који чине све чланице ЕУ и још неке европске државе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да се Народна странка истовремено залаже и за успостављање Србије као слободне демократске државе и владавину права.

„У културолошком и сваком другом смислу, нама су најближи савремени европски узуси, истакао је Јеремић.

„То што стављамо у први план одбацивање ’француско-немачког’ плана је због тога што је опасност непосредна. У року од неколико недеља или месеци заиста можемо завршити са неповратном штетом када је реч о очувању територијалне целовитости“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, упитан о сарадњи са странкама прозападне опозиције, одговорио да за Народну странку није било етички да се политички интереси гурају под заставу „Србија против насиља“, а то је „застава једног тренутка колективног осећања очаја, беса и љутње“.