Народна странка

Јеремић: Палма ће бити у затвору, али тек после промене власти

Јеремић: Палма ће бити у затвору, али тек после промене власти

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да док је СНС на власти председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма неће адекватно одговарати и да ће „некажњивост за најгоре и најгнусније криминалне радње трајати колико и режим Александра Вучића“.

„Уверен сам да Палма неће бити кажњен док не буде промене власти, исто као што сам уверен да ће након промене власти бити. Разлика између СНС-а и Народне странке на власти је Палма који даје ’3.000 за госпођу’ и дивља по Паралији и Кончареву наспрам Палме иза решетака. Немам шта томе да додам“, рекао је Јеремић у Сомбору, где је основан Градски одбор Народне странке.

 

Јеремић је истакао да реваншизам за који се залаже „никако не значи нову 1945. годину, неселективно кажњавање и одустајање од правне државе“, и подсетио да је „управо Народна странка лансирала идеју о лустрацији на темељу закона и идеју о специјалном тужиоцу за високу корупцију, као и повратак нормалности и реда у правосуђе“.

„Када кажемо реваншизам, то значи да се Народна странка залаже да се догоди све што се није догодило, а требало је да се догоди 6. октобра 2000. године. Тада смо траљаво оперисали канцер, он се вратио, па га данас имамо по други пут али у много горој форми“, рекао је Јеремић.

„Да нам се канцер не би вратио по трећи пут, што би било фатално, морамо спровести темељан, педантан, правно утемељен и до краја спроведен реваншизам“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да ће у супротном, после промене власти, „одговарати један, двојица или тројица“, као што је осуђен возач за изазивање несреће на наплатној рампи у којој је погинула Станика Глигоријевић, а „питање је да ли је он возио“, или као што је осуђен полицајац који је признао кривицу за рушење у Савамали, па је испало да је он једини кривац.

Председник Народне странке је рекао да је „режим који влада Србијом последњих девет година од нас отео милијарде и да ће они и после промене власти бити спремни да плате двојици, тројици или четворици да уместо њих оду у затвор на годину, две или три“.

Тако би се људи који данас чине режим извукли и не само наставили да уживају, него би, након што се мало реконсолидују за пар година поново направили неку странку, купили неке телевизије, плаћали гласове удружени са криминалцима и поново се вратили на власт“, навео је Јеремић.

То се неће догодити ако се буде питала Народна странка, а питаће се“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да се мисија и визија Народне странке могу сажети у три речи – нормалност, ред и пристојност.

„Ако желите да у Србији уџбеници поново буду бесплатни, ако желите да се не намештају фудбалске утакмице и да не буде простачких ријалитија и бунга-бунга журки, ако желите да нам премијер не буде најгори, него најбољи међу нама, ако желите да се више не плашите председника, али да се тужиоца плаше сви, укључујући и председника – ваш природни избор је Народна странка“, закључио је Јеремић.

За председника Градског одбора Народне странке Сомбор изабран је предузетник Синиша Трњаков.

„Ускоро ћемо покренути акцију ’Зашто плави ћуте’ којом ћемо захтевати од полиције да једном недељно обавештава јавност о приливу миграната, којих је у Сомбору сада 5.000, као и о њиховом смештају и кретању. Покренућемо и акцију ’А шта ћете ви после’ током које ћемо настојати да корумпираним представницима власти омогућимо ’дружење’ са тужиоцем“, рекао је Трњаков.

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Нови Сад Борислав Новаковић рекао је да Сомбор има „веома захтевну политичку географију“.

„Морамо посетити сваку кућу, јер једино то гарантује победу. Народна странка није елитистичка и сви су добродошли“, рекао је Новаковић.

Члан Председништва Народне странке и председник Одбора за привреду и предузетништво Владимир Ковачевић рекао је да се нада да ће сомборски одбор предводити страначке активности у том делу Србије.

„Као рођени Сомборац, залажем се да Сомбор бише не буде слепо црево и да се коначно изграде путеви како би гад био повезан на одговарајући начин са главним путним правцима“, рекао је Ковачевић.