Народна странка

Гајић: Пашалић самом себи прилагодио Закон о заштитнику грађана

Гајић: Пашалић самом себи прилагодио Закон о заштитнику грађана

Посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је заштитник грађана Зоран Пашалић себи лично прилагодио Закон о заштитнику грађана тако да је могуће да он остане на тој функцији и када стекне услове за пензију, пошто у септембру пуни 65 година, као и да може поново да се кандидује за ту функцију.

„Пашалић је те измене ’углавио’ као члан радне групе за израду Закона о заштитнику грађана. Подржао сам Наташу Тањевић која је класа за све остале кандидате за заштитника грађана, али није довољно да будете најбољи, него је важан само партијски интерес“, рекао је Гајић на седници Скупштине Србије.

Гајић је истакао да је за „истакнуте правнике“ у Високом савету судства и Високом савету тужилаца подржао два доктора наука и пет адвоката чије су биографије импресивне и нема ниједног доказа који указују на њихову недостојност, али „изгледа да има доказа који доводе у питање њихову морално-политичку подобност“.

„Морално-политичка подобност је критеријум на основу којег се у стилу политичког талибанизма дисквалификује свако ко ’није наш’. Тај критеријум говори да у политичкој елити има мало демократа, нажалост. На обе стране политичког спектра доминира менталитет ’менталног менингитиса’ по којем је најважнији критеријум морално-политичке подобности“, рекао је Гајић.