Народна странка

Јовановић: Захтеви протеста морају бити испуњени, нема разговора о изборима

Јовановић: Захтеви протеста морају бити испуњени, нема разговора о изборима

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић мора да испуни јасне захтеве протеста „Србија против насиља“ и да о томе „нема разговора“, као ни о изборима и другим темама којима покушава да скрене пажњу са најважније ствари – испуњења захтева.

„Нема разговора о изборима, јер су сада људи на улицама и захтеви су јасно постављени, а од њега се очекује да их испуни. Опозиција не би требало да се ‘пеца’ на његове теме и показала је озбиљност јер се држи теме важне за државу и грађане, а то је испуњење захтева. Вучић неће расписати изборе, осим ако не почини грешку“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

„О чему да разговарамо са Вучићем, да Оливера Зекић буде смењена са места председнице Савета РЕМ-а, а да неко други не буде смењен? О томе нема разговора нити трговине. Србија је изашла из колосека нормалности и грађани траже да се нормалност врати у државу и да се прекине спирала насиља“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да је Вучић „уздрмани манипулатор који као нека тетка кука са Инстаграма сваког дана у покушају да створи илузију чињења и замаскира своју немоћ, пошто је до скоро деловао као човек који решава све проблеме“.

„Од Вучића се очекује да испуни захтеве, а не да једе трешње на тераси са Аном Брнабић и Синишом Малим. Он, међутим, уместо испуњења захтева, прво понизно позива на разговор, па онда прети и вређа опозицију, и та мешавина улизивања и претњи показује колико је уздрман и немоћан“, рекао је Јовановић.  
 
Јовановић је додао да Вучић покушава да „промени тему“ и говори да су захтеви политички и да опозиција тражи “његову главу”.

„Он даје политички психотичне изјаве, јер му је уздрмано тло, што се види из свих потеза које вуче, и покушава да ствари пребаци на други терен, али захтеви су јасни и добро дефинисани и о томе нема шта да се разговора – грађани и опозиција траже смењивање Братислава Гашића, Александра Вулина, чланова Савета РЕМ-а и руководства РТС-а, као и укидање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи“, рекао је Јовановић.  

Јовановић је навео да Народна странка није добила „никакав званичан позив“ на разговоре, и додао да то „и није замишљено да буду разогвори, него је реч о илузији чињења Вучићевим обраћањима преко Инстаграма и телевизија Пинк и Хепи, које промовишу насиље и са којих се шире лажи“.

Упитан о захтеву да буде смењен министар унутрашњих послова Братислав Гашић и Вучићевом одбијању да испуни тај захтев, Јовановић је одговорио да је реч о „мафијашком принципу да никога не да, чиме добија кредит код Гашића да га је сачувао када је било тешко“.

„Вучић је, међутим, спреман да се одрекне било кога да би сачувао власт. Ако је притисак на њега довољно јак, а сада је довољно јак, и ако се осећа немоћно, а сада се осећа немоћно, он ће дати свакога. ’Не дам Гашића’ може да се претвори у реконструкцију владе у којој неће бити Гашића“, закључио је Јовановић.