Народна странка

Јовановић: Испунити оправдане захтеве поштара у штрајку, прети колапс система

Јовановић: Испунити оправдане захтеве поштара у штрајку, прети колапс система

Посланик Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да Народна странка подржава штрајк радника Јавног предузећа Пошта Србије и захтева да се хитно испуне захтеви штрајкача, како би се спречио колапс читавог система.

„Како држава може да дозволи да недељама штрајкују радници у предузећу од чијих услуга зависе милиони грађана, а посебно пензионери? Како је држава дозволила да већ тешко нарушено правосуђе буде потпуно блокирано“, упитао је Јовановић.

Јовановић је подсетио је да је добит Поште Србије 2022. године износила 30 милиона евра, а за првих осам месеци ове године око 24 милиона евра.

„Како је онда могуће да радници овог предузећа с оваквим приходима примају плате од тек 50.000 динара док се истовремено функционерки СНС-а набацују вишемилионски послови за бесмислено шминкање знака Поште“, упитао је Јовановић.

Јовановић је истакао да су избори расписани за 17. децембар прилика да се стане на пут јавашлуку и недомаћинском управљању јавном имовином и јавним предузећима.

„Народна странка се залаже за одлучан обрачун са корупцијом и партократијом, што подразумева да јавним предузећима морају управљати професионалци са знањем и искуством, а не партијски послушници“, закључио је Јовановић.