Народна странка

Јовановић: Куртијев циљ је да етнички очисти Косово и Метохију и отера Србе

Јовановић: Куртијев циљ је да етнички очисти Косово и Метохију и отера Србе

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да Влада Србије у сарадњи међународном заједницом мора заштити Србе на Косову и Метохији, које је напала екстремистичка власт у Приштини слањем специјалних јединица.

„Циљ режима председника приштинске владе Аљбина Куртија је да етнички очисти територију севера Косова и Метохије и да отера Србе. Слање специјалних јединица на незаштижен и голорук народ је имало за циљ да заплаши наш народ“, рекао је Јовановић телевизији Ал Џазира.

Јовановић је посланику скупштине самопроглашеног „Косова“ Хакију Абазију рекао да „нису Срби напали Србе, него је екстремиста Курти послао специјалне јединице да их нападну“.

„То је видео цео свет, видели су ваши спонзори који вас због тога критикују. Рањени Срби су у болницама на лечењу и приштинска власт је напала голоруки народ. То је чињеница која се не може извртати, а ви говорите да су Срби сами себе напали“, рекао је Јовановић Абазију.

„Ја сам посланик опозицоне странке и боримо се против режима председника Србије Александра Вучића, али по овом питању не смемо мешати бабе и жабе и говорити да су Срби напали сами себе – то се није догодило“, додао је Јовановић.  

Јовановић је истакао да једнострани потези екстремистичке власти у Приштини усмерени против Срба не добприносе смиривању ситуације, него ескалацији, што је потпуно неприхватљиво и мора се зауставити.

„Срби су једна од најугорженијих етничкх група у Европи и зато је задатак власти у Беогаду и међународне заједнице да им гарантује безбедност и сигурност“, закључио је Јовановић.