Народна странка

Славица Радовановић: Казнити посланицу СНС-а Наташу Јовановић јер је глумце назвала шљамом

Славица Радовановић: Казнити посланицу СНС-а Наташу Јовановић јер је глумце назвала шљамом

Посланица Народне странке Славица Радовановић позвала је данас председника Скупштине Србије Владимира Орлића да казни посланицу СНС-а Наташу Јовановић јер је „истакнуте глумце назвала шљамом“.

„Најоштрије осуђујем изјаву посланице СНС-а која је истакнуте глумце и људе који нас представљају у свету назвала шљамом и она мора да сноси последице због тога. Недопустиво је тако се изјашњавати о култури наше земље и то у скупштини у којој су посланици које је народ бирао“, рекла је Славица Радовановић телевизији Нова С.

Славица Радовановић је на седници скупштине питала министарку културе Мају Гојковић да ли ће реаговати на увреде које је Наташа Јовановић изрекла о глумцима.

Она је питала министра унутрашњих послова Братислава Гашића како ће после усвајања нове систематизације поделити решења полицијским службеницима који су у МУП дошли са претходним министром Александром Вулином, а нису имали „нити каријерно напредовање нити су поштоване процедуре које подразумевају конкурсе“ и као ће их распоредити.

Славица Радовановић је указала на „катастрофалне и ненормалне услове“ у којима бораве корисници државног старачког дома у Јагодини и питала министра за социјална питања Николу Селаковића када ће држава нешто преузети по том питању.

„У тоалетима морају да се постављају кофе, лифт не ради, намештај је разваљен и често данима нема топле воде, па корисници не могу да се окупају и не може им се пружити основна хигијенска нега“, рекла је Славица Радовановић.