Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучићу више нико ништа не верује, потпуно је изгубио компас

Санда Рашковић Ивић: Вучићу више нико ништа не верује, потпуно је изгубио компас

Посалница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да председнику Србије Александру Вучићу „више нико ништа не верује, јер са једном поруком иде у кревет, а са другом устаје“.  

„Смешно је када Вучић каже да већ 10 дана зове опозицију и нико му се не одазива на позив, и то каже ујутру, а онда увече у мрачном расположењу извређа опозицију на пасја кола. Временска разлика у тим изјавама је свега осам сати, што значи да је потпуно изгубио компас“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

Санда Рашковић Ивић је додала да у психологији и психијатрији постоји термин „двоструко везане поруке“, којима се истовремено поручује „волим те и мрзим те“ и које збуњују онога коме су намењене, а које у Вучићевом случају гласе „дођи да разговараш са мном али ти си усташа и лешинар“.

„Вучић је у априлу 2022. године обећао да ће ускоро бити одржани београдски избори, а прошло је 14 месеци и избора нема. Обећао је да ће дати два минута снимка несреће на наплатној рампи у којој је погинула Станика Глигоријевић, па није дао снимак. Рекао да није приказао снимак јер је страшан, а онда је приказивао лешеве без глава и машину за млевење меса у којој су млевени људи“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да истовремено слање потпуно супротних порука више говори о ономе ко те поруке шаје него о онима којима су поруке намењене.

„Ствари ексалитрају и агресија је све већа. Режим и његови представници не желе да преузуму ни мрву одговности него и оптужују опозицију, они који су створили атмосферу насиља и кризе оптужују опозицију. Тон друштва диктора увек власт, а не опозиција“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Полиција је млако реаговала према Народним патролама, које су режимски провокатори. Подсећам да је полиција снимала кућу у Ритопеку (у којој је, према оптужници, група Вељка Беливука убила и самлела више људи) и видела да људи улазе у ту кућу, а не излазе из ње, и да је реаговала тек када је америчка ДЕА интервенисала и питала их шта се то догађа“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да је Србија „утонула у криминал и агресију“, а да је после два масовна убиства у кома је убијено 18 људи председница владе Ана Брнабић одмах рекла да „у систему није било никаквих пропуста“, иако се таква оцена не може дати без дубинске анализе

Посланица Народне странке је навела да је Вучић и док био члан СРС-а Војислава Шешеља „играо улогу Калимера и себе представљао као жртву“, и да му се та улога допала.

„Касније, када је постао први потпредседник владе и потом председник владе, кренуле су приче о оружју пронађеном код његове куће и атентаторима, а да атентатори никада нису пронађени. Вучић стално жели да привуче пажњу на себе и да хомогенизује своје бирачко тело причом да је угрожен, и он као да тражи да га цео народ и држава штите јер, ето, хоће да га убију, јадан човек“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Нико Вучићеву децу није помињао пре њега нити је изговарао њихова имена пре њега, и нико пре њега није говорио о огружености његове деце. Данас смо потрошли највећи део скупштине расправе на причу у којој су посланици СНС-а помињали тобожњу угроженост Вучића и његове породице“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је реч о „наопаком игрању са патологијом, ако не и сама патологија“.  

Посланица Народне странке је навела да би испуњење захтева протеста „Србија без насиља“ значило ослобађање медија и увид у „разна злочињења и малверзације, а власт то брани животом и из све снаге“.

„Вучић, као бивши министар информисања код Слободана Милошевића, врло добро зна колико су медији значјани и не жели да било шта препусти случају. Он хоће да контролише све и зато му смета смењивање чланова Савета РЕМ-а. Дао би он и Ану Брнабић само да не да Пинк и Хепи, јер су то његова два пропагандистичка чекића и полуге и страховите фабрике лажи“, закључила је Санда Рашковић Ивић.