Народна странка

Алексић: Орлић понизио парламент, штити криминал, корупцију и пљачку

Алексић: Орлић понизио парламент, штити криминал, корупцију и пљачку

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је председник Скупштине Србије Владимир Орлићи понизио парламент, укинуо Пословник о раду скупштине, и да „штити криминал, корупцију и пљачку грађана коју спроводи Влада Србије“.

„Власт на челу са председником Србије Александром Вучићем је укинула Устав, то је урадио лично Вучић. Влада коју води Ана Брнабић гази законе које усваја скупштина, а Орлић гази Пословник, јер не дозвољава да скупштина контролише извршну власт, него је на услузи онима који разарају Србију заједно с њим. Нећемо ћутати на правно насиље које спроводи Орлић“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

Алексић је навео да Орлић редовно заказује седнице по хитном поступку, како би онемогућио посланике опозиције не би могли да поднесу предлоге за допуну дневног реда.

„Чега се бојите? Бојите се да говоримо о одговорности оних који су рушили у Савамали и о ономе што се дешавало у случају ’Крушик’ и ко је пљачкао одбрамбену индустрију Србије, бојите се да причамо како је опљачкан а онда продат ПКБ са 117.000 хектара које сте продали Арапима за 105 милиона евра“, рекао је Алексић.

„Бојите се да говоримо како држава и правосуђе штите Предрага Колувију, оптуженог за највећу плантажу марихуане у Европи, сви га штите на чеку са Владимиром Ђукановићем, који је председник Одбора за правосуђе и Колувијин адвокат“, додао је Алексић.

Алексић је навео да се владајућа већина боји да грађани чују како је опљачкан Телеком, који је новцем грађана Србије платио 600 милиона евра за преносе Премијер лиге, а 500 милиона за коруптивне трансакције куповине малих кабловских оператора.

„Бојите се да грађани чују како су приватизовани медији и шта су интереси грађана на Косову и Метохији, али зато Орлићу није проблем да државна старлета Јована Јеремић снима спот у скупштинској, док у скупштину не могу да уђу мајке из пећинаца и рудари“, закључио је Алексић.