Народна странка

Алексић у Ваљеву: Новац из буџета српским фирмама уместо странцима

Алексић у Ваљеву: Новац из буџета српским фирмама уместо странцима

Потпредседник Народне странке и трећи на листи „Уједињени за победу Србије“ Мирослав Алексић изјавио је данас у Ваљеву да ће „после победе на изборима 3. априла“ новац из буџета добијати домаће фирме, а не страни инвеститори, који годишње добијају 200 милиона евра од грађана Србије.

„Економски патриотизам за који се залажемо значи да би тих 200 милиона евра требало да расподелимо тако да 2.000 домаћих фирми добије по 100.000 евра. После 3. априла више неће бити подршке странцима, само домаћој привреди“, рекао је Алексић на предизборној конвенцији коалиције „Уједињена Србија“, одржаној у Центру за културу Ваљево.

Алексић је додао да се развој Србије не сме заснивати на јефтиној радној снази.

„Садашња власт жели сиромашан и уплашен народ, јер се најлакше влада сиромашнима и уплашенима“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се у Србији „годишње украде милијарду евра на јавним набавкама“.

„Претходна власт изградила је 82 километра брзе саобраћајнице Нови Сад–Хоргош за 80 милиона евра, док садашња власт гради 18 километара пута Лајковац-Ваљево по цени од 158 милиона евра, што је девет пута скупље по километру, и да то плаћају сви грађани Србије.

„Србија је данас задужена за 30 милијарди долара и режим је у последњих 10 година сваког грађанина задужио за нових 2.200 долара, а истовремено распродају националне интересе и национална богатсва, злато, бакар, шуме, реке… и уништавају јавна предузећа“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је електроенергетски систем „на коленима“ и да ће због тога одговарати и доскорашњи директор Електропривреде Србије Милорад Грчић и „онај ко га је довео – председник Србије и СНС-а Александар Вучић“.

Потпредседник Народне странке Владимир Гајић рекао је да би по промени власти највећи део буџета требало да буде издвојен за просвету, јер ће у супротном грађани Србије бити жртве колонијализма и малих плата.

Гајић је навео да је узбуњивач из „Крушика“ Александар Обрадовић, који је присуствовао скупу, пример отпора мафијашкој власти, али да Обрадовић није добио ширу подршку и нису се појавили људи који би попут њега указивали на корупцију.

„Требало би да покренемо елементарну грађанску солидарност код људи како би свој живот узели у своје руке“, закључио је Гајић.