Народна странка

Алексић: Тужилац Стефановић носи у коферу 500.000 евра у готовини да купи стан уместо да гони криминалце

Алексић: Тужилац Стефановић носи у коферу 500.000 евра у готовини да купи стан уместо да гони криминалце

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је председник Аександар Вучић шеф свима који 10 година пљачкају и разарају Србију док их правосуђе штити уместо да их гони, али да ће по промени власти одговарати сви који су „растурили државу“.

„Правосуђем управљају посланик СНС-а и адвокат Владимир Ђукановић, тужитељка Загорка Доловац, председница Врховног касационог суда Јасмина Васовић и виши тужилац у Београду Ненад Стефановић, који уместо да процесуира пљачку шета около са кофером у којем има 500.000 евра у кешу и тражи да купи стан, али уз услов да се води на његову мајку“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

„Ваши кумови и пријатељи се башкаре у вилама и јахтама, возе се у ’мекларенима’ и ’ламборгинијима’, и зато је јавни дуг Србије 38 миљиарди евра и нема за социјална давања, уџбенике лечење деце“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је узгајање марихуане на „Јовањици“ класичан пример спреге власти и криминала, да је ПКБ прво уништен па продат Арапима за само 105 милиона евра, а да је ЕПС „некажњено разорен“ и вредност му је смањена са шест милијарди евра на три милијарде.

„Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, који су на америчкој црној листи, добили су послове вредне стотине милиона евра који се финансирају из буџета, а клан Вељка Беливука је чедо режима СНС-а које сте створили да се обрачунава са опозицијом и новинарима“, рекао је Алексић.

„Правосуђе спава и штити пљачку и криминал који чини режим. Србија ће бити нормална држава када аутобуси буду превозили у затвор у Падинској Скели све који су опљачкали државу. Гарантујем вам да ће се то догодити“, закључио је Алексић.