Народна странка

Алексић у скупштини: Не бојте се народа, нека народ одлучи о „француско-немачком“ споразуму

Алексић у скупштини: Не бојте се народа, нека народ одлучи о „француско-немачком“ споразуму

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да би Скупштина Србије данас требало да расправља о иницијативи Народне странке за расписивање референдума о „француско-немачком“ споразуму за Косово и Метохију, јер народ мора да одлучи о том најважнијем државном и националном питању.

„Немојте се бојати народа, него дајте да народ о томе одлучи. Позивам вас да данас, тачно 10 година од потписивања Бриселског споразума, који је био први споразум о развлашћивању државе Србије на Косову и Метохији, расправљамо о иницијативи за одржавање обавезујућег референдума, јер народ мора да одлучи о споразуму који третира ’Косово’ као независну државу“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

Народна странка прикупља потписе за расписивање референдума, а иницијативу можете потписати ОВДЕ.

Већина у парламенту данас је одбила да на дневни ред по хитном поступку стави Резолуцију Скупштине Србије о основним принципима за даље политичке активности ради заштите националног интереса на Косову и Метохији, коју су предложили посланици Народне странке.

„Народна странка је 14. марта поднела иницијативу за сазивање седнице парламента о расписивању обавезујућег референдума о „француско-немачком“ плану којим се Косово и Метохија третира као независна држава“, рекао је Алексић.

„Тога данас нема на дневном реду, него би требало да расправљамо о избору заштитника грађана, што је такође важно, али је ово историјски моменат и ми сносимо историјску одговорност и немамо право да ћутимо о том плану“, додао је Алексић.

Алексић је навео да Законом о Народној скупштини ј дефинисано да редовно заседање почиње првог радног дана у марту, што значи да је председник Скупштине Србије Владимир Орлић закаснио 50 дана са заказивањем седнице, а онда је по хитном поступку заказао седницу 24 сата пре њеног одржавања.

„Орлић би требало да се стара о спровођењу закона, а он га крши“, рекао је Алексић.