Народна странка

Алексић: Грађани и данас показали да су одлучни да се изборе за Србију против насиља

Алексић: Грађани и данас показали да су одлучни да се изборе за Србију против насиља

Шеф посалничке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да грађани на протестима показали веома велику енергију и одлучност да се изборе за Србију без насиља, што је јасно показао и данашњи протест.

„Овај протест показује колика је решеност грађана да се испуне захтеви који су нешто што је лако оствариво уколико је власт свесна какав је вапај који се шаље с ових улица", рекао Алексић телевизији Инсајдер.

Алексић је навео да је и данашњи скуп протекао без већих инцидената, и додао да верује да ће власт ту поруку схватити и прећи у испуњење захтева.

"Због сваког грађанина који живи у овој земљи немамо право да одустанемо и нећемо одустати", рекао је Алексић.

Аексић је за портал Нова.рс рекао Алексић навео је за Нова.рс да власт покушава да на било који начин умањи енергију протеста који је све јачи и јачи.

„После пете недеље грађани у све већем броју долазе док се не испуне захтеви", рекао је Алексић.

"Грађани су дошли, председник Србије Александар Вучић је неколико пута прозивао и позивао грађане на разговор – ево нас. Друштво мора да се нормализује и то је обавеза према деци које су изгубила животе у два масакра, њиховим родитељима и свим грађанима", додао је Алексић.

Алексић је рекао да је власт дужна да чује захтеве људи и да их испуни и да од власти зависи колико ће све трајати.

"Сигурно је једно - одустати нећемо. Ствари у Србији морају да се промене. Рано је говорити да ли ће следећи протест бити у петак или суботу, али ћемо на време обавестити грађане", закључио је Алексић.