Народна странка

Алексић: Против власти се може борити само онај о коме немају ништа у фиоци

Алексић: Против власти се може борити само онај о коме немају ништа у фиоци

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да се „против режима СНС-а ефикасно могу борити“ само људи које власт не може да уплаши, уцени и купи, односно они о којима „нема компромитујућег материјала у фиоци“.

„Све су то покушавали са мном када сам почео да откривам криминалне афере режима. Долазили су разни људи и предлагали ми да не говорим о аферама, а они ће ме упознати са некима који могу да помогну странци. То је ’дубока држава’, тако то функционише“, рекао је Алексић у емисији „Тврда прича“.

„Прво покушају да вас уплаше, стижу анонимни мејлови, позиви… То је први корак, а онда следи детаљно проверавање како би утврдили да ли могу да ме уцене“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да му је детаљно проверено порекло имовине од 2010. године до 2020. године и да није нађена ниједна неправилност.

„Обавештавам председника Србије Александра Вучића да сам ја први коме је испитано порекло имовине, и да не обмањује јавност да ће он бити први. Последњих десет година Пореска управа је обављала испитивање порекла имовине, како моје тако и моје породице, и упоређивала приходе и све остало. Немам шта да кријем и не плашим се“, рекао је Алексић.

„Када нису успели да ме уцене, онда су понудили помоћ и сарадњу. Да бисте могли да се борите против овог режима, у ’фиоци’ не сме да буде ништа компромитујуће о вама. Ако могу да вас уцене, онда морате да правите компромисе и помажете режиму“, додао је Алексић.

Алексић је рекао је да у разговорима опозиције о заједничком наступу није било речи о кандидату за председника Србије и да ће, ако та странка добије могућност да предложи кандидата, о томе „одлучивати Председништво Народне странке, а не медији“, а да је потпредседник те партије Здравко Понош „свакако један од могућих кандидата“.

„У Председништву Народне странке има и других који би могли да буду кандидати. Није, међутим, ствар у томе да једна странка или човек одреде ко ће бити кандидат, него да видимо ко би могао да оствари добар резултат и да се припреми озбиљна стратегија и обаве истраживања јавног мњења“, навео је Алексић.  

„Суштина је да кандидат буде онај ко има највећи потенцијал и ко би могао да угрози Вучића. Свако ко то може има обавезу да се стави у службу народа, без обзира на личне интересе и конформистичке разлоге. Ако хоћемо да се боримо против зла које разара државу већ десет година, немамо простора за калкулације“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је о евентуалној кандидатури Поноша сазнао из медија, као и председник Народне странке Вук Јеремић, и додао да Народна странка није дала медијима ту информацију.